Siirt'te Liselerarası "Diyabet Farkındalık" Yarışması - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Liselerarası "Diyabet Farkındalık" Yarışması

Siirt Devlet Hastanesi tarafından liselerarası "Diyabet Farkındalık" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

07.11.2017 17:35

Siirt Devlet Hastanesi tarafından liselerarası "Diyabet Farkındalık" konulu bilgi yarışması düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte diyabete dikkati çekmek amacıyla oynanan skecin ardından düzenlenen "Diyabet Farkındalık" konulu bilgi yarışmasında Selami Değer Anadolu Lisesi 1'inci, Siirt Türk Telekom Fen Lisesi 2'nci, Siirt Atatürk Anadolu Lisesi ise 3'üncü oldu.

Siirt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan, yaptığı konuşmada, diyabet haftası nedeniyle diyabete farkındalık oluşturmak adına liselearası bilgi yarışması düzenlediklerini söyledi.

Diyabetin her geçen gün arttığını ve Tükiye'de ve bütün dünyada çok büyük mali külfet oluşturduğunu ifade eden Aslan, hastalar için Siirt Devlet Hastanesinde Endokrinoloji polikliniği, diyabet okulu ve diyabet hemşireliği odası gibi birimler açtıklarını belirtti.

Siirt Devlet Hastanesi personelleri tarafından yazılan diyabet şarkısı Grup Glikoz tarafından seslendirildikten sonra hastane tiyatro grubunun diyabete dikkati çekmek amacıyla yazıp oynadığı skeç, büyük alkış aldı. Skecin ardından bilgi yarışmasına geçildi.

Bilgi yarışmasında Devlet Selami Değer Anadolu Lisesi 1'inci, Siirt Türk Telekom Fen Lisesi 2'nci, Siirt Atatürk Anadolu Lisesi ise 3'üncü oldu.

Birinci olan okula bisiklet ödülünü veren Siirt Valisi Ali Fuat Atik, öğrencileri tebrik etti.

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fikret Can, hastane personelleri ve öğrenciler katıldı.

Siirt\'te Liselerarası "Diyabet Farkındalık" Yarışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Liselerarası 'Diyabet Farkındalık' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement