Silifke Yoğurdundan Lokum Üretti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Silifke Yoğurdundan Lokum Üretti

02.03.2013 10:16  Güncelleme: 10:40

Mersin'de "Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu" türküsünden esinlenen cezerye ustası, yoğurttan lokum üretti.

Mersin'de " Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu" dizeleriyle hafızalarda yer edinen türküden esinlenen cezerye ustası, yoğurttan lokum üretti.

Silifkeli cezerye ustası Ali Özsu, gazetecilere yaptığı açıklamada,

"Silifke'nin yoğurdu ah seni kimler doğurdu, Seni doğuran ana balınan mı yoğurdu" dizeleriyle bilinen türküden esinlenerek yoğurt lokum üretmeye karar verdiğini anlattı.

4 yıldır meşhur Silifke yoğurdundan lokum üretebilmek için çalıştığını ifade eden Özsu, şunları söyledi:

"Tadı yakalayabilmek için büyük uğraşlar verdim. Sonuçta yoğurt lokumu ürettiğim için çok mutluyum. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler, dünyaca ünlü meşhur Silifke yoğurdunu ülkelerine veya memleketlerine götüremiyorlardı. Ancak burada tadabiliyorlardı. Silifke yoğurdundan lokum üretebilirsem herkes gönül rahatlığıyla ülkelerine ve memleketlerine götürebilir diye düşündüm. Başardığım için çok mutluyum."

Gelen siparişler doğrultusunda değişik illere yoğurttan yapılmış lokum göndermeye başladıklarını bildiren Özsu, şöyle devam etti:

"Yoğurtlu lokumu yoğurt, nişasta ve şeker ile yapıyorum. Yaklaşık 4 saatlik bir işlemin ardından hazırladığım lokumun içerisine fındık koyuyorum. Dileyen herkes gönül rahatlığı ile bu lokumları tadabilir. Şekeri az, hazmı kolay olan bu lokumların çok sevileceğine inanıyorum."

Muhabir: Hüseyin Haskan/ Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke Yoğurdundan Lokum Üretti - Son Dakika


Advertisement