Şırnak'ın Silopi ilçesi üzerinden kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının Irak ile yaşanan vize krizi nedeniyle bekleyişleri sürüyor.
Irak merkezi hükümeti ile yaşanan vize krizi nedeniyle Irak'a geçiş yapamayan ve özel bir tesiste bekleyen hacı adayları, Kurban Bayramı'na 6 gün kala kutsal topraklara yetişmek istediklerini söylediler. Tesiste bekleyen hacı adaylarından Yusuf Altun, kutsal topraklara gitmek için yaklaşık 5 gündür Silopi'de beklediklerini ifade ederek, "Silopi'ye geldiğimiz andan itibaren özel bir tesiste zorunlu olarak konaklıyoruz. Burada çok sıkıntılar çekiyoruz. İbadetlerimizi bile doğru düzgün yapamıyoruz. Boş bulduğumuz alanlarda yatıp uzanıyoruz. Akşamları ise ya camide ya da boş alanlarda yatıyoruz. Kimse bize ne zaman gideceğimizi söylemiyor, yetkili kurumlardan yardımlar bekliyoruz" diye konuştu.
Hacı adayı İbrahim Polat ise, Kurban Bayramı'na 6 gün kaldığını ve kutsal topraklara yetişmek için artık çok az bir sürelerinin kaldığını söyledi. Buraya yaklaşık olarak 300 otobüsün geldiğini belirten Polat, Habur Sınır Kapısı üzerinden daha önce de 300 otobüsün geçtiğini ve Irak tarafına geçen hacı adaylarının da orada büyük sıkıntılar çektiklerini kaydetti. - ŞIRNAK
Son Dakika › Güncel › Silopi'de Hacı Adaylarının Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.