Sinop'ta Motosikletli Polis Timi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta Motosikletli Polis Timi Kuruldu

Sinop\'ta Motosikletli Polis Timi Kuruldu

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan Motosikletli Yunus Timleri tam donanımlı 2 motosikletle çalışmalarına start verdi.

25.07.2013 21:33

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan Motosikletli Yunus Timleri tam donanımlı 2 motosikletle çalışmalarına start verdi.

Sinop İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin katkılarıyla Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne hibe edilen son sistem 2 motosiklet Deniz Şubesi önünde basına tanıtıldı. Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Motosikletli Yunus Timinde görev alan 5 personelin genel müdürlük tarafından dört haftalık kursa tabi tutulduğunu söyledi. Aytekin; "İlimizin merkezinde olayların çoğunluğunu asayişe müessir olaylar oluşturmakta ve bu suçlara ilişkin iş ve işlemler ise Asayiş Şube Müdürlüğümüz bünyesinde ve koordinesinde yürütülmekte. Özellikle yaz aylarında il merkezimizde artan nüfus ile birlikte suç ve suçlu sayısı da çoğalmakta olup, suç ve suçluyla mücadele anlamında personel ve ekip sayımızda artış yapılarak bunun yanı sıra birçok caydırıcı mahiyette tedbirler de alınmakta. Bu çalışmalar kapsamında, yine nüfus ile doğru orantılı olarak artan tra'k yoğunluğu da dikkate alınarak, il merkezimizde gerçekleşecek her türlü olaya daha hızlı, zamanında müdahale edilebilmesi ve dar yollara sahip olan il merkezimizde motosiklet ile ulaşımın daha hızlı yapılabilmesi amacıyla müdürlüğümüz bünyesinde Motosikletli Polis Timlerinin kurulması kararlaştırıldı. Il Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği' nin katkılarıyla 2 adet 800 CC'lik motosiklet alıarak müdürlüğümüze hibe edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili beş personelimize verilen dört hafta pratik, bir haftalık teorik eğitimi kapsayan motosikletli polis timleri temel eğitim kursuna müteakip yunus timlerimiz faaliyete geçirildi" dedi. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Motosikletli Polis Timi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement