Sıra Yüzünden Sağlık Çalışanlarına Saldırdılar - Son Dakika
Güncel

Sıra Yüzünden Sağlık Çalışanlarına Saldırdılar

Sıra Yüzünden Sağlık Çalışanlarına Saldırdılar

Kırıkkale'de bir çocuk hastanesinde çocuklarını muayene ettirmeye gelen bir aile, sıra nedeniyle tartıştıkları doktor ve hemşireye saldırdı.

26.01.2013 09:12  Güncelleme: 09:30

Kırıkkale Devlet Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum Çocuk hastanesinde akşam saatlerinde çocuklarını muayene ettirmeye gelen bir aile, sıra nedeniyle tartıştıkları doktor, hemşire ve kayıt memuruna saldırdı.

Akşam Saat 20.30 sıralarında meydana gelen olayda, Kırıkkale Devlet Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum Çocuk Hastanesi'ne çocuklarını muayene için getiren bir aile sıra nedeniyle tartıştıkları Çocuk Doktoru Oktay Perk, hemşire Halime Pekoğlu ve kayıt memuru Mustafa Çakır'a saldırdı. Sağlık çalışanlarını darp eden biri kadın dört kişi güvenlik görevlilerinin müdahalesinin ardından polis tarafından gözaltına alındı.

Olay sonrası açıklamalarda bulunan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Osman Acar, akşam saatlerinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin Çocuk Polikliniğine gelen 1'i kadın 4 kişinin burada görevli doktor ve 3 sağlık çalışanına karşı saldırı girişiminde bulunduklarını ve yeni uygulamaya giren "Beyaz kod" alarmının verilerek, hastanenin güvenlik personeli tarafından söz konusu şüphelilerin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Olaydan sonra şüphelilerin polis ekiplerine teslim edildiğini ifade eden Acar, "İçkili oldukları iddia edilen söz konusu şüpheliler hastalarının muayenesi için bekledikleri sırada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sağlık çalışanlarına bir saldırı girişiminde bulunuluyor. Böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması tek dileğimiz. Görevlerini en iyi şekilde yerine getiren, gecesini gündüzüne katıp hastalarına en iyi hizmeti vermeye çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ediyoruz."

Yüksek İhtisas Hastanesinde görevli doktor ve 3 sağlık çalışanları saldırı olayı ile ilgili Cumhuriyet Polis Merkezi'ndeki ifade verdi. Gözaltına alınan M.A., D.A., K.S. ve E.D.K'nin ise sorgularının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıra Yüzünden Sağlık Çalışanlarına Saldırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement