"Siz 5 İstediniz Biz 500 Proje Yaptık" - Son Dakika
Güncel

"Siz 5 İstediniz Biz 500 Proje Yaptık"

"Siz 5 İstediniz Biz 500 Proje Yaptık"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Vatandaşımızın 5 isteğini yerine getirdiğimiz gibi toplamda 500 proje gerçekleştirdik." dedi.

17.01.2014 11:16  Güncelleme: 11:14

Atışalanı Caddesi esnafıyla bir araya gelen Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler halkının kendilerinden hastane, hükümet konağı, itfaiye, belediye binası ve askerlik şubesi istediğini belirterek, "Vatandaşımızın 5 isteğini yerine getirdiğimiz gibi toplamda 500 proje gerçekleştirdik" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçe esnafıyla kahvaltı programlarında buluşmaya devam ediyor. Son olarak Atışalanı Caddesi esnafıyla bir araya gelen Göksu, esnafın sorunlarını dinledi, talep ve önerilerini aldı ve belediyenin çalışmaları hakkında esnafı bilgilendirdi. Atışalanı Caddesi üzerindeki bir restauranttaki programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları; Orhan Oğuz Türk, Ömer Çetinkaya, Aydın Polat, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, bazı Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, bazı muhtarlar ve çok sayıda esnaf katıldı.

MUTEBER SEVİYEYE GETİRECEĞİZ

Programda bir konuşma yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esnaf Buluşmaları ile 5 yıllık dönem içerisinde yapılanları ilçe esnafıyla birlikte değerlendirdiklerini belirterek, "Biz istişareye çok önem veriyoruz. İnşallah hedefimiz Esenler'i, İstanbul'da muteber seviyeye getirmek. Hem ekonomik, hem de yapısal olarak gözle görülür bir değişim içerisindeyiz. Bu toplantılarda emeği geçen ve katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ESENLER YÖNETİŞİMDE BİRİNCİ

Özkan'ın ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yöneticiliğin sadece masada oturarak karar almak olmadığını ifade ederek, "21. yüzyılda artık yönetişim kavramı var. İstanbul Üniversitesi'nin yaptığı araştırmayla Esenler, yönetişim alanında birinci oldu. Esenler'in geleceğini şekillendirmek için çok şükür önemli mesafe kat ettik. Göreve geldiğimizde kişi başına metrekareye 0,3 metre yeşil alan düşüyordu. Şu anda bu rakam 1 metrekareye çıkmak üzere. Esenler'de bundan 5 yıl önce vatandaş bizden 5 şey istiyordu. Hastane, hükümet konağı, itfaiye, belediye binası ve askerlik şubesinin yokluğu büyük bir sorundu. Vatandaşımızın 5 isteğini yerine getirdiğimiz gibi toplamda 500 proje gerçekleştirdik" dedi.

10 BİN TL OLACAK

"Esenler'de 332 Milyon TL kamulaştırma yapıldı" diyen Göksu, şöyle konuştu:

"Bütün mahallelerde düzenlemeler, parklar ve otopark yapımı devam ediyor. 11 mahallemizde elektrik kablolarını yer altına alma işlemini bitirdik. Atışalanı Caddesi'ni baştan sona yeniledik. Esenler'de kamu alt yapısı bitti. Sağlık altyapısı bitti. Eğitimde çok önemli mesafe kat ettik. Esenler derslik başına öğrenci sayısı olarak İstanbul ortalamasını yakalayacak. Amacımız, Esenler'de sosyal ve ekonomik kalkınma sağlamak. Esenler'in metrekare arsa fiyatı 4 sene önce 700 TL idi. Şu anda 3 bin liraya çıktı; 5 yıl sonra 10 bin liraya çıkacağını tahmin ediyorum. Bir şehir kalkınırsa yaşayanları da şehirle birlikte kalkınır. Ayrıca bulunduğumuz noktanın tam karşısına da yol açacağız. Buradan Atışalanı Caddesine bir bağlantı olacak."

Esenler'in geleceğinin inşası için esnaftan destek ve dua da isteyen Göksu, programın sonunda esnafın sorularını cevapladı, talep ve önerilerini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Siz 5 İstediniz Biz 500 Proje Yaptık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement