İstanbul'daki belediyelerden sokak hayvanlarına mama ve su desteği - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki belediyelerden sokak hayvanlarına mama ve su desteği

İstanbul'daki ilçe belediyeleri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda, sokak hayvanlarının yaşam alanlarına mama, yem ve su bırakıyor.

12.12.2020 12:29  Güncelleme: 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki ilçe belediyeleri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda, sokak hayvanlarının yaşam alanlarına mama, yem ve su bırakıyor.

Belediyeler, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda vatandaşların dışarı çıkmadığı kısıtlama süresince sokak hayvanlarının mağdur olmaması için çeşitli önlemler aldı.

Kartal Belediyesi ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonunda sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için yem ve mama dağıttı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli noktalarında kedi, köpek, kuş ve birçok hayvana ulaşarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor.

Belediye, sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına kısıtlamalar süresince aralıksız devam etmeyi hedefliyor.

Büyükçekmece'de sağlık sorunu yaşayan sokak hayvanları tedavi ediliyor

Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde oluşturduğu ekiplerle 24 mahallede sokak hayvanlarının mama ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının sokak hayvanlarını olumsuz etkilememesi için her türlü tedbiri alan belediye ekipleri barınma, beslenme ve sağlık sorunlarına geçit vermiyor.

"Siz evde kalın, can dostlar bize emanet" sloganıyla her gün binlerce sokak hayvanına mama ve su servisi yapan Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü Veterinerlik Şefliği ekipleri, sağlık sorunu yaşayan "can dostlar"ın tedavisini de yapıyor.

Veteriner Şefliği ekipleri, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen hayvanlara gerekli müdahalede bulunuyor.

İstanbul\'daki belediyelerden sokak hayvanlarına mama ve su desteği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki belediyelerden sokak hayvanlarına mama ve su desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement