Sokak Köpeği Av Tüfeğiyle Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Sokak Köpeği Av Tüfeğiyle Öldürüldü

Sokak Köpeği Av Tüfeğiyle Öldürüldü

Mersin'de bir aile hekiminin gözetimi altında tutulan sokak köpeği, av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

16.09.2013 16:06  Güncelleme: 16:07

Mersin'de bir aile hekiminin gözetimi altında tutulan sokak köpeği, av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Edinilen bilgiye göre, merkez Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar beldesindeki sağlık ocağında görevli olan hayvan hakları aktivisti aile hekimi Naciye Güneş, bu sabah gözetimi altında tuttuğu ve beslediği sokak köpeklerinden birinin olmadığını görünce bölgede araştırma yaptı. Sağlık ocağının hemen yakınındaki bir dere kenarında köpeği ölü olarak bulan Güneş, köpeğin, av tüfeği ile öldürüldüğünü tespit ederek, Hayvan Hakları Derneği'ni arayıp veteriner tespiti yapılmasını istedi.

Yaklaşık 8 yıldan bu yana sokak hayvanlarını beslediğini belirten Naciye Güneş, "Bu köpeği de 1 yıl önce mezarlıkta buldum. Yemek ve su veriyordum. Geçtiğimiz günlerde bir bey geldi ve tavuğunu yediğini söyledi. Ben de barınağı arayıp aldıracağımı belirttim. Tavuğun ücretini de ödeyebileceğimi söyledim. Daha o süreç beklenmeden köpeği öldürülmüş olarak buldum" dedi.

Köpeği bu kişinin öldürdüğünü görenlerin olduğunu savunan Güneş, "Zaten bu şahıs belediyeye ve Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçeler vermiş. Hayvanın sağa sola saldırdığını ve tavuğunu yediğini ileri sürmüş. Köpeğin buradan alınmadığı takdirde kendisinin gereğini yapacağını belirtmiş. Köpeğin vücudunda saçma yaraları var, kanlar içinde. Yaralandıktan sonra boynuna ip bağlayıp dere kenarına atmış" diye konuştu.

Öldürülen bu köpekle birlikte son dönemde bölgede öldürülen köpek sayısının 4'e yükseldiğini ileri süren Güneş, şöyle devam etti: "Geçen hafta yukarıda 2 köpek zehirlendi. Ama tabi kişiyi göremediğimiz için sadece insanları insani anlamda uyardım. Cumartesi günü yine bir başka köpek vurularak öldürülmüştü. Bu da dördüncü oldu. Anlayamıyorum ki böyle bir vahşeti yapana ne söylenebilir."

Naciye Güneş, veteriner hekim raporunun ardından Hayvan Hakları Derneği olarak sorumlular hakkında şikayetçi olacağını da sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sokak Köpeği Av Tüfeğiyle Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement