Solingen Katliamı Beyaz Perdede - Son Dakika
Güncel

Solingen Katliamı Beyaz Perdede

Solingen Katliamı Beyaz Perdede

ALMANYA'DA son yıllarda ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yeniden yaygınlaşması, kaçınılmaz olarak akıllara Solingen kundaklamasını getirdi.

11.12.2018 14:03

ALMANYA'DA son yıllarda ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının yeniden yaygınlaşması, kaçınılmaz olarak akıllara Solingen kundaklamasını getirdi. Yeniden yükselen bu ırkçılığa karşı bir uyarı amacıyla Genç Ailesi'nin beş bireyini kaybettiği kundaklamanın buradaki Türklere etkileri filme alındı. Yarı belgesel niteliğinde çekilen '25 yıl sonra Solingen' adlı filmin yönetmenliğini Ömer Pekyürek senaryosunu ise Şenol Göngör üstlendi. Filmde tanınmış Alman oyuncular, Tom Barcal ve Manuelle Jansen ile birlikte çoğu amatör oyuncular oynadı. Filmin galası gelecek yılın başlarında Bochum ve Gelsenkirchen'de yapılacak.

'IRKÇILIKLA MÜCADELEDE VERİMLİ OLACAK'

Filmin yapımcılığını da üstlenen Bochum'lu Güngör, Almanya'da ırkçılığın hala ciddi bir tehlike olduğunu, Solingen filmiyle bu soruna yeniden dikkat çekmek istediğini söyledi. Kundaklamanın etkilerini kendi çocuklarında da gördüğünü, senaryoyu da bundan yola çıkarak yazdığını anlattı. Köln'de sinema öğrenimi görmüş olan ve şimdiye kadar 14 film çeken Pekyürek ise Solingen'in arka planı ile bunun Türklere yansımalarını işlediğini söyledi ve filmin, üniversitelerde gösterilmesinin ırkçılıkla mücadele açısından verimli olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Solingen Katliamı Beyaz Perdede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement