Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının duruşması başladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının duruşması başladı

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant'ın, yargılanmasına başlandı.

24.08.2020 05:41  Güncelleme: 09:39

Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre, cami saldırılarının faili terörist Brenton Tarrant'ın alacağı cezanın belirleneceği dava görülmeye başladı. Christchurch Yüksek Mahkemesinde 4 gün sürmesi beklenen duruşmanın ilk günü, yoğun güvenlik önlemleri altında geçti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıylasaldırıdan yaralı kurtulanların katıldığı duruşmanın yapıldığı mahkemeye çıkan yollar kapatılırken, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Öte yandan mahkeme devam ederken canlı yayın haber geçmenin yasaklandığı duruşmada, 60 kişinin söz hakkı alması bekleniyor. Christchurch Yüksek Mahkemesi Yargıcı Cameron Mander tarafından yargılanacak olan terörist duruşmaya, tutuklu terörist Brendon Tarrant'ın bulunduğu Auckland Hapishanesi'nden görüntülü ve sesli bağlantı sistemiyle katılacak.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMASI BEKLENİYOR

13 Temmuz'da kendini savunma isteği Christchurch Yüksek Mahkemesi'nce kabul edilen Tarrant, hakkındaki suçlamaların hepsini kabul etmişti. 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan teröristin yargılamanın ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

SALDIRIDAN TÜRKLER DE ETKİLENDİ

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağcı terörist, 15 Mart 2019'da cuma namazı esnasında Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerilerine otomatik silahlarla saldırıda bulunmuştu. Saldırıda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, 2 Türk vatandaşı da yaralanmıştı.

Yeni Zelanda\'daki cami saldırılarının duruşması başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının duruşması başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Candan: Görüldüğü gibi , cehennem boşa değil....Hamdolsun. 19 0 Yanıtla
  • eskichi: idam bunun için kurtuluştur tek kişilik hücrede kafasını duvarlara vura vura yaşaması daha iyi 17 0 Yanıtla
  • osman: burda ölecek ya öbür tarafta 9 0 Yanıtla
  • ttk: traşladığını zannetti ama halkın islam nedir merakına yeni sayfa açtı. o daha cezasını tamamlamadan Christchurch demografisi müslüman olacak. 3 1 Yanıtla
  • Recep: İdam yok mu orada 2 0 Yanıtla
  • BenShok: pislik herif. 51 kişiyi şehit, 49 kişiyi gazi yaptın. Bu onlara ödüldür.Ama aynı zamanda cehennem zebaneilerine de kendini ödül olarak verdin.Sen ve senin gibiler cehennem ateşini sonsuza kadar besleyecek odunlardır. 2 0 Yanıtla
  • Vatandaş : Masum insanları katledenler için hele ki böyle katiller için yaşasın Cehennem.... 0 0 Yanıtla
  • Urfali: Deas mi nedir ne illet ise neden müslümanlara ezidilere saldiriyorda ne acep ise hristiyan ateist lere saldirmiyor soru isareti 0 0 Yanıtla
  • Adınız : Nasıl yaşarsan öyle ölürsün, Nasıl ölürsen öyle dirilirsin 0 0 Yanıtla

Advertisement