Son dakika haberi | DTÖ, Kovid-19 aşısı üreten firmaları gelişmekte olan ülkelerle birlikte çalışmaya çağırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Son dakika haberi | DTÖ, Kovid-19 aşısı üreten firmaları gelişmekte olan ülkelerle birlikte çalışmaya çağırdı

Son dakika haberi | DTÖ, Kovid-19 aşısı üreten firmaları gelişmekte olan ülkelerle birlikte çalışmaya çağırdı
01.04.2021 10:47  Güncelleme: 11:00

Son dakika gelişmesine göre Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı üreten firmaların herkese yetecek kadar aşı üretmesi ya da teknolojilerini gelişmekte olan ülkelere transfer etmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı üreten firmaların herkese yetecek kadar aşı üretmesi ya da teknolojilerini gelişmekte olan ülkelere transfer etmesi gerektiğini söyledi.

BBC'ye konuşan Okonjo-Iweala, AstraZeneca ilaç firmasının Hindistan'daki Serum Enstitüsü ile yaptığı iş birliği anlaşmasına işaret ederek, gelişmekte olan ülkelerde kullanılmayan bir kapasite bulunduğunu dile getirdi.

Okonjo-Iweala, Kovid-19 aşısı üreten firmaların, yoksul ülkeleri aşı kuyruğunun sonuna bırakmalarının "kabul edilemez" olduğunu belirterek, söz konusu firmaların herkese yetecek kadar aşı üretmesi ya da teknolojilerini gelişmekte olan ülkelere transfer etmesi gerektiğini ifade etti.

AtraZeneca'nın Hindistan ile yaptığına benzer bir anlaşmayı diğer aşı firmalarının da takip edebileceğine dikkati çeken Okonjo-Iweala, "Novovax, Johnson & Johnson ve tüm diğer firmalar aynı şeyi yapmalı." ifadesini kullandı.

Kovid-19 aşı uygulamalarıyla ilgili verilerin derlendiği "Ourworldindata" internet sitesine göre, dünya genelinde yapılan aşı dozu 577,9 milyona ulaştı. En çok aşı yapan ülkeler sıralamasında ilk üçte ABD, Çin ve Hindistan yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi | DTÖ, Kovid-19 aşısı üreten firmaları gelişmekte olan ülkelerle birlikte çalışmaya çağırdı - Son Dakika


Advertisement