Son Kalayını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Son Kalayını Yaptı

Son Kalayını Yaptı

Unutulmaya yüz tutan kalaycılık mesleğiyle 38 yıldır uğraşan Mustafa Usta, çok sevdiği işine sağlık sorunları nedeniyle veda etti.

10.12.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Unutulmaya yüz tutan kalaycılık mesleğiyle 38 yıldır uğraşan Mustafa Usta, çok sevdiği işine sağlık sorunları nedeniyle veda etti.

Samsun'da kalaycılık zanaatıyla uğraşan son üç kişiden biri olan Mustafa Usta, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle mesleği bıraktı. 11 yaşında mesleğe adım atan kalaycı ustası Usta, mesleği bırakmanın üzüntüsünü yaşıyor. İşini çok sevdiğini dile getiren Usta, soyadının Usta olmasından dolayı doğuştan usta olduğunu söyledi. Küçükken köyleri dolaşarak kalaycılık yapan Usta, daha sonra işini açtığı dükkanda yürütmeye başladı. Bugüne kadar bin bir emekle tezgahında yüzlerce bakır kalaylayan Usta, bugün son kalayını yaptı.

"BİR GÜN MESLEĞİME YENİDEN DÖNMEYİ UMUT EDİYORUM"

Kalaycılık mesleğine ağabeyiyle birlikte başladığını söyleyen Mustafa Usta, "Kalaycılık bizde sülale mesleği. Sülalemizde kalaycılıkla uğraşan birçok kişi var. Soyadımız da Usta, doğuştan usta doğmuşuz. Kalaycılık çok güzel bir sanat. Her zaman işimi severek yaptım. Alın teri, el emeği, göz nuru olan bu mesleği yıllarca devam ettirdim. Evlendim, ev geçindirdim ve kimseye muhtaç olmadan yaşadım. Samsun'da bu işi yapan üç arkadaştan biri bendim. Fakat bu aralar yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle mesleği bırakmak zorunda kaldım. Doktora gittim ve dumanlı ortamlarda bulunmamam gerektiğini söyledi. Bundan dolayı kontrol için bırakıyorum. Ama ileride iyi olursam yine devam etmeyi umuyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son Kalayını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement