Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları Akşehir'i Seviyor - Son Dakika
Güncel

Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları Akşehir'i Seviyor

Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları Akşehir\'i Seviyor

Konya'nın Hüyük ilçesi Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'ndeki sanatçılar 22-27 Kasım 2012 tarihleri arasında çeşitli etkinliklere katılmak üzere Akşehir'e geldi.

22.11.2012 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hüyük ilçesi Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyü'ndeki sanatçılar 22-27 Kasım 2012 tarihleri arasında çeşitli etkinliklere katılmak üzere Akşehir'e geldi.

Yapılacak etkinlikler ile ilgili olarak etkinliğe katılan sanatçılar ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yapılacak etkinlik sayesinde Akşehir'in tanıtımına katkı sağlanacağını vurgulayarak, "Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları Akşehir'i Seviyor' projesi kapsamında Akşehir'e gelen sanatçılarımıza öncelikle hoş geldiniz diyorum. Bu projede emeği geçen başta sayın Mehmet Taşdiken olmak üzere tüm değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu proje Akşehir'in tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacak ve yine bu proje sayesinde zaten güzel olan Akşehir daha da güzelleşecek" dedi.

Sanatçılar adına bir konuşma yapan ressam Fatoş Yalçınkaya da, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yalçınkaya, "Sonsuz Şükran Köyü'nde sanatçı arkadaşlarımızla birlikte sanatlarımızı icra etmeye çalışıyoruz ve bu sanatımızı da çevre il ve ilçelere de taşımaya çalışıyoruz. Sonsuz Şükran Köyü Kurucusu Mehmet Taşdiken, Akşehir'le ilgili bir projeden söz etti. Biz de projeler ürettik. Önce bir sergi açmayı düşündük ama sergi salonlarının fazla revaçta olmadığı düşüncesiyle bu sergiyi halka taşıyalım istedik. Bu proje kapsamında bir tuvale ihtiyacımız vardı ve Akşehir ziyaretimiz sırasında elektrik panolarını görmüştük. Bu panoları tuval olarak kullanalım istedik. Sayın Başkanımız da bu konuda bize yardımcı oldu. Şimdi de Akşehir'e gelerek süsleme çalışmalarına başlıyoruz. Umarız fırçamızdan damlayan renklerle bu güzel ilçeye bizde biraz renk verebiliriz ve arkamızdan buradan Sonsuz Şükran Köyü sanatçıları geçmişti dedirtebiliriz" diye konuştu.

Etkinliğin küratörlüğünü yapan Kamer Batıoğlu da, bu projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve tüm ressam arkadaşlarının bu projeye büyük istekle katıldığını belirterek, "Biz bu panoları burada boyarken amacımız Akşehir halkıyla da bütünleşmek, sanatı buraya taşımak" dedi.

Sonsuz Şükran Köyü sanatçılarından Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Nilüfer Açıkalın da, Akşehir'de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu şehri güzelleştirmek, bu şehri renklendirmek çok kolay, çünkü buna çok yatkın bir şehir. Ben burayı çok sevdim. Görselliği, insan ilişkileri ve her açısıyla beni çok etkiledi.

İnşallah Akşehir bizim katacağımız ufak renklerle büyüyecek ve daha sonra bir çok gencin aklında şehri böyle güzelleştirmek fikri yeşerecek. Burada olmaktan çok mutluyum ve Belediye Başkanımız Abdülkadir Oğul beye de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Basın toplantısın ardından tulumlarını giyen sanatçılar, ellerine fırça ve boya alarak Akşehir caddelerindeki elektrik panolarına sanatlarını yansıtmaya başladı. Yaklaşık bir hafta sürecek etkinlikler boyunca sanatçılar Akşehir'deki elektrik panolarını süslerken, ünlü sanatçı Erol Büyükburç ile Ah Canım Ahmet adıyla tanınan sanatçı Ahmet Akkaya 26 Kasım 2012 Pazartesi günü Akşehir Kültür Merkezi'nde bir konser verecekler. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sonsuz Şükran Köyü Sanatçıları Akşehir'i Seviyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement