Spor Okulları Hedefi '5 Bin'den Vurdu - Son Dakika
Güncel

Spor Okulları Hedefi '5 Bin'den Vurdu

Spor Okulları Hedefi \'5 Bin\'den Vurdu

Sporun barış mesajı Sekapark'tan yükseldi.

01.06.2013 11:25

Sporun tabana yayılması hedefiyle 12 ilçede ve 44 spor tesisinde başlatılan Spor Okulları Projesi, birinci yılını düzenlenen festivalle kutladı. Sekapark alanını dolduran 5 bin Spor Okulu öğrencisi gün boyu eğlencenin ve spor yapmanın keyfini yaşadı. Festivalin en renkli görüntüsü ise Uçurtma Tepesi'nden alındı. Sporun barış çemberi altında toplanan 5 bin çocuk Uçurtma Tepesi'nden tüm dünyaya sevgi mesajları gönderdi. Çocukların neşesine ortak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çocuklar, çocuklarım, sizleri çok seviyorum. Her ne yapıyorsak sizin geleceğe daha iyi hazırlanmanız için yapıyoruz" dedi.

SEKAPARK TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI

Sekapark önceki gün tarihi günlerinden birini yaşadı. Sporun tabana yayılması amacıyla başlatılan ve 8-9 yaşlarındaki çocukları kapsayan Spor Okulları Seka Park alanında birinci yılını kutladı. Spor Okullarında eğitim gören 5 bin öğrenci, gün boyu kendileri için hazırlanan eğlencelere ve spor aktivitelerine katıldı. Öğrencilere velileri ve eğitmenleri de eşlik etti.

7 ADADA GÜN BOYU EĞLENCE VE SPOR

Festival, Uçurtma Tepesi'nden köprüye kadar olan geniş bir bölgede gerçekleştirildi. Festival nedeniyle Sekapark 7 adaya ayrıldı. Her adaya okullardan gelen öğrenciler ilçelerine, sayılarına ve belli bir disiplin çerçevesinde yerleştirildi. Her adanın içinde 14 farklı spor aktiviteleri ve eğlencelerinin gerçekleştirildiği istasyonlar kuruldu. Çocuklar bu istasyonlarda gün boyu eğitmenleri gözetiminde cimnastik, atletizm, masa tenisi, satranç, futbol, voleybol, hentbol ve basketbol branşlarına ait spor aktiviteleri ve eğlencelere katıldı. Öğrencilere bu sırada kumanya, dondurma ve pamuk şekerden oluşan ikramlarda bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi festivale katılan tüm Spor Okulları öğrencileri için 5 bin adet Spor Okulu amblemli tişört ve şapka dağıttı. 15.30'dan 19.00'a kadar adalardaki eğlencelere katılan çocuklar daha sonra Uçurtma Tepesi önünde toplandı. Çocuklar burada Karizma Şov ve akrobasi gösterileriyle eğlendi.

BAŞKAN GELDİ COCUKLAR COŞTU

Spor Okulları Festivali'nde heyecan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun Uçurtma Tepesi alanına girmesiyle doruğa ulaştı. Burada yapılan kutlamalara Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Melih Kaştı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Kesen, Halkla İlişkiler Şube Müdürü Zafer Sevil ve çok sayıda davetli katıldı.

PROJE ORTAKLARINDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Kutlamalara katılan ve aynı zamanda Spor Okulları Proje ortaklarından olan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Melih Kaştı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, sporun tabana yayılması adına hayata geçirilen ve Türkiye'ye örnek olan proje için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de, Büyükşehir Belediyesi'nin bu önemli projesinin gelecek yıllarda daha da büyüyerek gelişeceğini ve projenin 30 bin öğrenciye ulaşmasını dilediklerini söyledi.

ÇOCUKLAR SİZİ ÇOK SEVİYORUM, HERŞEY SİZİN İÇİN

Konuşmaların ardından çocukların yoğun sevgi gösterisi eşliğinde kürsüye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu geldi. Çocukları selamlayan ve hoş geldiniz diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Dünyanın en güzel çocukları, çocuklarım, hepinizi çok seviyorum. Her ne yapıyorsak sizin geleceğe daha iyi hazırlanmanız için yapıyoruz" diye konuştu.

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN

Hayatta en önemli varlığın sağlık olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, çocuklara seslenerek, "Öyleyse hepimizin ve özellikle sizlerin spor yapması gerekiyor. Sağlam vücut ve sağlam ruh yapısı için sporun faydalarından yararlanacağız. Çünkü geleceğe hazırladığımız çocuklarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz. Onun için böyle projeler gerçekleştiriyoruz. Her şey sizin için. Sizler bizim umudumuzsunuz. Sizler güzel yetişirseniz, bizler gururlu ve mutlu oluruz" dedi. Başkan konuşmasında ailelere de seslenerek, "Bir fark yaratsak diyerek yola çıktık. Bu çocuklarımız için değer dedik. Onları bu projeye gönderen sizlere de teşekkür ediyorum" dedi.

UÇURTMA TEPESİNDE 5 BİN ÇOCUK

Başkan konuşmasının ardından Uçurtma Tepesi'ne gelerek 5 bin çocuğun arasına karıştı. Festivalin en anlamlı görüntüsü ise buradan alındı. 5 bin çocuk Dev Spor Okulları Bayrağı altında tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları göndererek ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Spor Okulları Hedefi '5 Bin'den Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement