Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu - Son Dakika
Güncel

Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu

Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu

Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu KONYA

06.10.2013 12:09

Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu - KONYA

Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu

- Doğuştan 20 ve 30 santimetrelik kolları ile 7 parmağı olan Yaşar Sami Gökbaba, bu yıl düzenlenen Para-Tekvando şampiyonalarında önce dünya, ardından Avrupa birincisi oldu - Konya Büyükşehir Belediyesporlu Gökbaba: "Bu yıl iki şampiyonada birincilik elde ettim. Benim için büyük başarı" -"Kendimi hep boşlukta hissediyordum. Sporla bunu en aza indirgedim. Hayata daha sıkı sarıldığını hissediyor insan"

KONYA (AA) - AHMET AKBIYIK - Doğuştan 20 ve 30 santimetrelik kolları ile 7 parmağı olan Konya Büyükşehir Belediyesporlu Yaşar Sami Gökbaba, bu yıl düzenlenen Para-Tekvando şampiyonalarında önce dünya, ardından Avrupa birincisi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

İzlediği bir filmden etkilenerek 14 yaşında önce karateye başlayan Gökbaba, daha sonra kendisi için daha uygun bir spor olan tekvando yapmaya başladı. Gökbaba'nın doğuştan kollarından biri 20, diğeri ise 30 santimetre uzunluğunda, 10 yerine de 7 parmağı bulunuyor.

Gökbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Ağustos'ta Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'nda birinci olduğunu anlattı.

4. Para-Tekwando dünya şampiyonluğunun ardından Avrupa Şampiyonası'nda da birincilik elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Gökbaba, "Bu, tekvando branşı için zor bir olay. Avrupa'da elit takımlar vardı. Dünya şampiyonasına göre biraz daha zordu. Allah'ın izniyle bunun da üstesinden gelmeyi başardık" dedi.

Başarını öncelikle düzenli çalışma temposuna bağlayan Gökbaba, antrenörlerin kendisine büyük destek verdiğini, istikrarla başarının kendiliğinden geldiğini dile getirdi.

Gökbaba, "112 Acil Çağrı merkezinde çalışıyorum. Oradaki çalışmalarımı aksatmayacak şekilde antrenörlerimle günlük ortalama 2 saat düzenli çalışma temposu oluşturduk. Bunun neticesinde de başarıyı elde ettik" diye konuştu.

- "Hayata 1-0 geriden başlıyorsunuz"

Bir spor dalıyla ilgilenmenin engelli için çok zor olduğunu vurgulayan Gökbaba, şunları söyledi:

"Hayata 1-0 geriden başlıyorsunuz. Önce bu skoru eşitlemek için çalışıyorsunuz. Kendimi hep boşlukta hissediyordum. Sporla bunu en aza indirgedim. Benim engelli arkadaşlara tavsiyem, spor yapmalarıdır. Sporla hayata daha sıkı sarıldığını hissediyor insan."

Şampiyon sporcu Gökbala, çevresinden hep destek ve takdir gördüğünü vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ailem, yakınlarım, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve kulüp başkanımız Cevdet İşbitirici, desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Onların desteğini alarak bu yola çıktık. Elimiz boş dönmeyerek bu desteğe karşılık vermeye çalışıyoruz. Bu yıl iki şampiyonada birincilik elde ettim. Bu benim için büyük başarı. Arkamda duran kişilere mahcup olmayarak desteklerini boşa çıkarmadığımızı düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sporla hayata daha sıkı sarıldı, bir yılda iki kez şampiyon oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement