Eğitim açısından dezavantajlı konumdaki Güneydoğu genelinde, STEM eğitim modelinin yaygınlaştırılması için çalışmalarını son hız sürdüren Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016-2017 eğitim yılına hazır. STEM Geleceğin Mühendisleri projesi başta olmak üzere gerek yurtdışı STEM eğitimleri gerek Fischertechnik Türkiye distribütörü Eduplay'in ev sahipliğinde İstanbul'da eğitimlerini tamamlayan ve 50 öğretmenden oluşan Şanlıurfa STEM Ekibi 2016-2017 eğitim yılına STEM ders planlarını hazırlıyor. STEM atılımları kapsamında ilk yılında hafta içi ve hafta sonu atölye programlarıyla devam eden Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalar 2016-2017 yılında müfredat içerisinde uygulamalı olarak devam edecek.
BÜYÜK BİR ADIM NİTELİĞİNDE
Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşan STEM, Türkiye'de büyük yatırımlarla gelişmeye devam ediyor. ABD, Japonya, Çin, Güney Kore gibi dünyanın gelişmiş ekonomilerinde yıllardır uygulanan STEM eğitim modeli Güneydoğu bölgesinde Şanlıurfa merkezli olarak önemli adımlar atıyor. STEM konusunun bölgede son iki yılda büyük bir ivme kazanan ve bölge eğitimi açısından büyük bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yoğun çalışmaları ile yeni eğitim dönemine hazır. Eduplay, Türkiye Ulusal Ajansı ve Aziz Sancar'ın katkısıyla yatırımlarını günden güne arttıran İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar, Şanlıurfa'daki Suriyeli mülteci öğrenciler, göç ve yoğun öğrenci sayısı baz alındığında bölgenin yirmi yıllık geleceği açısından çok "büyük bir adım" niteliğinde.
STEM PROJESİYLE GELECEĞE BÜYÜK YATIRIM YAPILIYOR
STEM çalışmalarının daha öncesinde Horizon2020 çalışmaları, TÜBİTAK projeleri ve scientix.eu temelli öğretmen etkinlikleri ile devam edildiğini belirten Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci bölgede son iki yılda büyük bir ivme kazandıklarını ve bölge eğitimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirtti. "STEM çalışmalarının öğrencilerin ve ailelerin yoğun ilgisinden dolayı artık hafta içine sığmadığını gruplar halinde hafta sonu da atölye çalışmalarını gerçekleştirdiklerini" ifade eden İlci, 12-14 yaş grubundaki öğrencilerin kendi beyin fırtınaları çerçevesinde güneş enerjisiyle çalışan arabalar yapmasının ileriki yıllarda ne kadar büyük atılımlar gerçekleştirebileceklerinin küçük bir habercisi olduğunu belirtti. İlci, "Nitekim hafta sonu ve okul zamanı dışında Karaköprü Ortaokulu ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezi STEM robot atölyelerinde yüzlerce öğrenci uyarlanabilir robot ve mühendislik setleriyle fen ve tekniğin birleşimini keşfediyor" diye konuştu.
EĞİTİM SETLERLE DESTEKLENECEK
STEM Projesiyle ilgili Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 3 öğretmen belirlediklerini ve bunların eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığına müracaat ettiklerini belirten Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ercan ise "Şu anda öğretmenlerimiz eğitimlerini tamamladılar. Bu öğretmenlerimiz artık Urfa'da isteyen gönüllü öğretmenlerimize bu eğitimleri verecekler. Bu eğitimlerimizin yanında yaklaşık 15 bin TL'ye mal olan STEM setlerini temin etmeye çalışacağız. Bu setlerimiz dönüşümlü olarak her hafta bir okulumuzda kalacak ve öğrenciler burada mühendislik, fen, matematik ve teknolojinin en temel eğitimlerini alacaklar. Öğrenciler için bir farkındalık yaratılacak. Bu konuda işadamlarının, sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin ve diğer kuruluşların sponsor olmasını umut ediyoruz" diye konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)
Son Dakika › Güncel › STEM Urfa'nın 20 yılına damga vuracak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?