Su Borcu Yüzünden 3 Ay Hapis Cezası Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Su Borcu Yüzünden 3 Ay Hapis Cezası Aldı

Su Borcu Yüzünden 3 Ay Hapis Cezası Aldı
09.05.2013 13:32  Güncelleme: 13:37

Adana'da değişik suçlardan yakalama ve kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 14 kişi düzenlenen operasyonla yakalandı.

Adana'da değişik suçlardan yakalama ve kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2'si kadın 14 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı. İşlemlerin ardından İnfaz Savcılığı'na sevk edilen kadınlar arasında bulunan 54 yaşındaki Menşure Kiper, ASKİ'ye olan bin 900 liralık içmesuyu borçlarından dolayı 3 ay hapis cezası aldığını belirterek, "Eşim diş doktoru, maliyetine, hatta bedava diş yaptığı için para kazanamaz oldu. Borcumuzu ödeyemedik" dedi. Kiper, diş hekimi eşi Sami Kiper'in borcu ödemesi nedeniyle cezaevi kapısından döndü.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Aranan Şahıslar Büro Amirliği görevlileri, merkez Yüreğir İlçesi'nde değişik suçlardan yakalama ve kesinleşmiş hapis cezasıyla arananları yakalamak için çalışma başlattı. Sabah saatlerinde Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş şubelerinden 180 polisin katıldığı operasyon düzenlendi. Önceden belirlenen 24 adrese eş zamanlı olarak giren ekipler, 2'si kadın 14 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nün Asayiş Şubesi'ne götürülen aranan şüpheliler, işlemlerin tamamlanmasının ardından İnfaz Savcılığı'na sevk edildi.

DİŞ HEKİMİNİN EŞİ DE YAKALANDI

ASKİ'ye olan su borçlarını ödeme vaadinde bulunmalarına karşın ödeme yapmadığı için hakkında 'borçlunun ödeme vaadini yerine getirmemek' suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırılan Menşure Kiper, eşinin diş hekimi olduğunu, bedava iş yaptığı için borçlarını ödeyemeyecek hale geldiklerini söyledi. "Bedavacılar yüzünden hapse düştüm" diyen Kiper şunları söyledi:

"ASKİ'ye olan su borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı, ödeme vaadinde bulundum. Ancak yine ödeme yapamadığımız için 3 ay hapis cezasına çarptırıldım. Eşim diş doktoru ama bedavacılar yüzünden para kazanamıyor. Bedava diş yapıyor. Para kazanamadığımız için borçlarımızı ödeyemedik. Benim hapse düşmemden devlet sorumlu."

CEZAEVİ KAPISINDAN DÖNDÜ

Diş Hekimi Sami Kiper, ASKİ'ye olan bin 900 liralık borcu eşi gözaltına alınınca dostlarının yardımıyla toparlayıp ödediklerini ve eşinin cezaevi kapısından döndüğünü açıkladı. Kiper, eşinin daha önce de borçları nedeniyle 'borçlunun ödeme vaadini yerine getirmemek' suçundan hapis cezası aldığını o borçları da aynı yöntemle ödedikleri, eşinin 2 kez cezaevi kapısında döndüğünü hatırlattı.

Muayenesine gündü bir iki kişinin diş çektirmeye geldiğini ve para kazanamadıkları için işlerin bu noktaya geldiğini anlatan Kiper, "İş olmayınca borç da ödenemiyor. Dostlarımız sağ olsun yardım ediyor" dedi. Kiper, ev ve işyerinin davaya konu borcun bin 900 lira, bu borçla birlikte ASKİ'ye olan toplam borçlarının ise 5 bin lira olduğunu kaydetti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Su Borcu Yüzünden 3 Ay Hapis Cezası Aldı - Son Dakika


Advertisement