Sultangazi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sultangazi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı

Sultangazi Belediyesi, bin metrekare çadır alanı içinde 650 metrekarelik buz pistini hizmete açtı.

19.01.2016 14:45

Sultangazi Belediyesi, bin metrekare çadır alanı içinde 650 metrekarelik buz pistini hizmete açtı.

Atatürk Bulvarı üzerinde açılan buz pistinden faydalanmak isteyen Sultangazililer 10 plastik kapak veya 5 atık pil getirerek buz pistini kullanabilecek. Ayrıca 25 metre uzunluğunda kayma rampası da bulunan ve 3 ay boyunca ücretsiz hizmet sunulacak pistte çocukların ve gençlerin çevre duyarlılığının arttırılması hedefleniyor. Dört uzman eğiticinin görev yaptığı pistte, kayma rampasında kayak botu ile kayılabilecek. Haftanın 7 günü 10.00 ile 22.00 saatlerinde hizmet verecek buz pistinde patenler Sultangazi Belediyesi tarafından karşılanırken, pisti kullanacakların eldivenleriyle gelmeleri isteniyor.

Pistin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye olarak buz pisti etkinliğini, ilçelerinde geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Sultangazili çocukların ve gençlerin bu sporu çok sevdiğini belirten Altunay, geçen yıl buz pistinden 10 binden fazla çocuğun faydalandığını kaydetti. Pisten faydalanmak isteyenlerin temel eğitimlerini eğitmenlerden aldığını anlatan Altunay, "60-70 kişi aynı anda buz pateni yapabiliyor. Artan ilgi bizi çok sevindiriyor. Zarif bir spor, estetik bir spor. Çocuklar bu sporu yaparken anneleri de zevkle izliyor. Temennimiz daha fazla çocuğumuzun yetişmesi ve ülkemizi profesyonel manada temsil etmeleri. Buz pateni en önemli faydası denge sağlama sporu olması. Kasları güçlendirici ve dikkati dağınıklığını önleme gibi bir özelliği var" diye konuştu.

Altunay, 7 yaşından büyük herkesin bu pisten faydalanabileceğini bildirerek, diğer ilçelerden gelen taleplere de olumlu cevap verdiklerini ifade etti.

Getirdiği plastik kapakları görevlilere teslim eden Yaren Kapıcıoğlu isimli 12 yaşındaki kız çocuğu, geçen yıl buz pateni yapmayı öğrendiğini ve tekrar paten kayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Mehmet Aynalı isimli lise öğrencisi de paten yapmanı kendisini çok eğlendirdiğini belirtti. Arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiğini anlatan Aynalı, ilçeye buz pistini kuran belediye yetkililerine teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ile Boğaziçi Buz Hokeyi Takımı gösteri maçı yaptı. Maçın ardından 10 plastik kapak veya 5 atık bil getiren öğrenciler, paten giyip, kask taktıktan sonra eğitmenler eşliğinde piste girerek buz pateni yaptı.

Açılış törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultangazi'de Buz Pateni Pisti Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement