Suriye'de Hayatını Kaybedenler İçin, Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Hayatını Kaybedenler İçin, Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Suriye\'de Hayatını Kaybedenler İçin, Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Özgür Der Genel Başkanı Kaya: "Suriye’de bütün dünyanın gördüğü ama görmezden geldiği zulmü lanetliyoruz"

09.02.2014 18:44

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Suriye'de bütün dünyanın gördüğü ama görmezden geldiği zulmü lanetlediklerini söyledi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından Fatih Camisinde, Suriye'de hayatını kaybeden Seyfullah Şişhani, Yakup Özdemir ve Fırat Serder için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Fatih Camisinin bahçesindeki namazın ardından tekbir getiren topluluk "Suriye direnişi dirilişimizdir", "Suriye şehitleri, ümmetin iftiharıdır" sloganları attı.

Özgür-Der Genel Başkanı Kaya yaptığı konuşmada, Suriye'de bütün dünyanın gördüğü ama görmezden geldiği zulmü lanetlediklerini belirtti. Suriye'deki zulmün tüm dünya için bir imtihan olduğunu ifade eden Kaya, "Suriye'de ortaya çıkan işkence fotoğrafları hala zihnimizdedir. İşbirlikçi zalimler hesap verecek. Bu zalimlerin yaptıkları görmezden gelinemez" dedi.

Suriye'de 3 yıldır bu zulmün devam ettiğini dile getiren Kaya, bölgede uçaklarla vurulan Müslümanlara silah ve mühimmat ulaştırılmaması için yürütülen kampanyaları eleştirdi. Kaya, "Cihat için her şeylerini bırakıp Suriye ye giden kardeşlerimizden Allah razı olsun. Onlarla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

Suriye'de yaşamını yitiren Fırat Serder'in ağabeyi Servet Serder ise, "Kardeşimin, İslami bir hayatı seçmeden önce cahiliye hayatı vardı. Sonra İslamiyetle şereflendi. İslamiyetle yatar, İslamiyetle kalkar oldu. Bu yola gönül koydu. Şehadetini aldığımda benim için bir müjdeydi. Rabbim şehadetini kabul etsin" dedi.

İnsani Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İmkan-Der) Genel Başkanı Murat Özer konuşmasında Suriye'de şehit olan Seyfullah Şişhani'yi yiğitliğiyle tanıdığını, ezilenlerin yardımına koşmak için Suriye'ye gittiğini söyledi. Suriye'deki savaşta Müslümanlara, Seyfullah'ın ve arkadaşlarının çok büyük katkısının olduğunu vurgulayan Özer, Seyfullah Şişhani'nin 10 yaşındaki oğlu Muhammet'i yanına çağırarak, konuşma yapmasını istedi. Bir hayli üzgün olduğu ve ağladığı görülen Muhammet Şişhani ise konuşma yapamadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Hayatını Kaybedenler İçin, Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement