Suriye'de Ölen MLKP Üyesinin Cenazesi Şanlıurfa'ya Getirildi - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Ölen MLKP Üyesinin Cenazesi Şanlıurfa'ya Getirildi

Suriye\'de Ölen MLKP Üyesinin Cenazesi Şanlıurfa\'ya Getirildi

PYD saflarında yer alarak El-Nusra cephesiyle girilen çatışmada öldürülen MLKP üyesi Serkan Tosun'un cenazesi Şanlıurfa'ya getirildi.

17.09.2013 16:30  Güncelleme: 20:13

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, PYD saflarında yer alarak El-Nusra cephesiyle girilen çatışmada öldürülen MLKP üyesi Serkan Tosun'un cenazesi Şanlıurfa'ya getirildi. Polis, MLKP'li Tosun'un cesedinin otopsisinin yapıldığı hastanede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Muş nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul'da daha önce birçok kez gözaltına alınan ve tutuklanan MLKP üyesi 'Mazlum' kod adlı Serkan Tosun, önceki gün yasa dışı yollardan gittiği Ceylanpınar İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde, PYD saflarına katıldı ve El Nusra Cephesi arasında çıkan çatışmada öldürüldü. Tosun'un cenazesi, bugün Ceylanpınar'a giden yakınlarının isteği ve yetkililerin temasları sonrası Türkiye'ye getirildi. Yakınları ve BDP'li bir grup tarafından alınan cenaze savcılığın incelemesinin ardından otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. MLKP üyesi Serkan Tosun'un cenazesinin gelişi öncesi, polis morg önünde ve hastane çevresinde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. BDP'li Ceylanpınar Belediyes'ine ait cenaze aracıyla hastaneye getirilen cenaze morga konulurken, eşlik eden kalabalık ise bu bölüme alınmadı.

Tosun'un cenazesinin otopsisinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edileceği bildirildi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye'de Ölen MLKP Üyesinin Cenazesi Şanlıurfa'ya Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement