Suriye'deki Olaylar -Ölü Sayısı 100'e Yükseldi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'deki Olaylar -Ölü Sayısı 100'e Yükseldi

Suriye\'deki Olaylar -Ölü Sayısı 100\'e Yükseldi
20.11.2012 02:41

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere düzenledikleri operasyonlarda ölü sayısının 100'e yükseldiği bildirildi.

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere düzenledikleri operasyonlarda ölü sayısının 100'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordunun hava ve tank destekli olarak Şam'ın birçok bölgesine gerçekleştirdiği operasyonlarda 36 kişinin yaşamını yitirdiğini ve bazı semtlerde uçakların saldırıları sonucunda yıkılan evlerin enkazından çok sayıda yaralının çıkartıldığını belirtti.

Örgüt, Halep'te 20, İdlib'de 12, Lazkiye'de 11, Dera'da 6, Rakka'da 5, Hama, Kuneytra ve Haseke'de 3'er ve Humus'ta 1 olmak üzere ordunun ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 100'e çıktığını duyurdu.

Bu arada, ordunun ülkende 137 noktaya saldırılar düzenlediğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi, bunlardan 5'inin uçakla gerçekleştirildiğini, bir noktaya ise TNT varil bombası atıldığını kaydetti.

Öte yandan, Suriye resmi ajansı SANA, başkent Şam'ın Nebik ilçesinde düzenlenen saldırıda, Nebik Emniyet Müdürü ile 4 kurumasının öldüğünü duyurdu.

Muhabir: Ali Demir

Yayıncı: Tarkan Demir - ŞAM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylar -Ölü Sayısı 100'e Yükseldi - Son Dakika


Advertisement