Kahramanmaraş'ta Suriyeliler 15 Mart'ta Etkinlik Düzenliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler 15 Mart'ta Etkinlik Düzenliyor

05.03.2014 23:19  Güncelleme: 23:22

Kahramanmaraş'taki çadır kentte kalan Suriyeliler, ülkelerindeki olayların başlamasının yıl dönümü dolayısıyla 15 Mart'ta etkinlik düzenleyecek.

Kahramanmaraş'daki çadır kentte kalan Suriyeliler, ülkelerindeki olayların başlamasının yıl dönümü dolayısıyla 15 Mart'ta etkinlik düzenleyecek.

Yaklaşık 17 bin Suriyelinin yaşadığı çadır kentteki sığınmacılar, ülkelerindeki iç savaşın üçüncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek ekinlikler için çalışmalarını sürdürüyor. İlk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan bir grup, olayları Arapça ve Türkçe şiirler ve çeşitli skeçlerle anlatmak için prova yapıyor.

Çadır kent Okul Müdürü Abdurrahman Hacbek, savaşın 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir program hazırladıklarını belirterek, "Öğrencilerle birlikte prova çalışmalarına başladık. İnşallah 15 Mart'ta burada bayram varmış gibi bir kalabalıkla yürüyüş yapacağız ve yaşanan olayları çeşitli etkinliklerle anlatacağız" dedi.

Hacbek, bütün bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Türk yetkililerine teşekkür etti.

-suriyeliler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş'ta Suriyeliler 15 Mart'ta Etkinlik Düzenliyor - Son Dakika


Advertisement