BDP'li Kışanak'tan Duvar Eylemi Yapan Gökkan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

BDP'li Kışanak'tan Duvar Eylemi Yapan Gökkan'a Ziyaret

BDP\'li Kışanak\'tan Duvar Eylemi Yapan Gökkan\'a Ziyaret

BDP'li Kışanak, Suriye sınırındaki duvar çalışmalarına karşı oturma eylemi ve açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan'ı ziyaret etti.

02.11.2013 20:15  Güncelleme: 20:45

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Suriye sınırına örülmesi planlanan güvenlik duvarı çalışmalarına karşı oturma eylemi ve açlık grevi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ı ziyaret etti.

Kışanak ve BDP'li bir grup kadın, polisin oluşturduğu güvenli bölgeden geçerek Belediye Başkanı Gökkan ile görüştü. Gökkan, görüşmenin ardından, 112 Acil Servis ambulansına alınarak sağlık kontrolünden geçirildi.

Annesi Lütfiye Gökkan ile görüştükten sonra eylem yaptığı yere dönen Gökkan, eylemine devam etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Kışanak, Gökkan'a onurlu duruşu dolayısıyla teşekkür ettiklerini belirterek, "Bu utanç duvarına karşılık bedenini, yaşamını ortaya koymuş durumdadır. Bu mücadele, hepimizin mücadelesidir. Gençlerin, kadınların, tüm halkın bir bütün olarak mücadelesidir. Şunu bir kez daha belirtmek istiyoruz; bu duvar yapılamayacaktır" dedi.

Bu duvarın yapılmasına asla izin vermeyeceklerini dile getiren Kışanak, "Kendisi çok olağan dışı koşullarda bu eylemini sürdürüyor. İnsani ihtiyaçlarını karşılama konusunda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle hayati tehlike riski yaratmasına rağmen yeterince sıvı tüketmiyor. Bu kadar ciddi bir durumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Gökkan'dan sağlık durumuna dikkat etmesini istediklerini belirten Kışanak, "Kan şekeri çok düşük, tansiyonu zaman zaman çok düşüyor, zaman zaman da çok yükseliyor" dedi.

Duvarın güvenlik gerekçesiyle örüldüğüne inanmadığını savunan Kışanak, duvarın ne Suriye'deki gelişmelerle ne güvenlikle ne de kaçakçılıkla izah edilebilir bir yanı bulunmadığını iddia etti. Kışanak, duvarın örülmemesi çağrısında bulundu.

Kışanak'ın açıklamasının ardından BDP'li bazı belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinden oluşan 50 kişilik bir grup, açlık grevine başladı. Grup adına Girmeli Belde Belediye Başkanı Ömer Altun, açıklama yaptı.

Bu arada, eylemin yapıldığı bölgede toplanan yüzü maskeli bir grup, yola barikat kurarak ateş yaktı. Polis, gruba basınçlı su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BDP'li Kışanak'tan Duvar Eylemi Yapan Gökkan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement