Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışması - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışması

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışması

Fabius: ‘’BM raporu hayal kırıklığı yaratabilir’’

06.09.2013 17:50

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye'de kimyasal silah kullanımı ile ilgili BM'nin yayınlayacağı raporun "hayal kırıklığı" yaratabileceği uyarısında bulundu.

Raporun hayal kırıklığı yaratabileceği konusunda "ciddi bir risk"olduğunu belirten Fabius, "Çünkü rapor kimyasal silahı kimin kullandığına dair sorumlular konusunda yanıt vermeyecek" dedi.

Fabius, "Raporla ilgili sorun, kimyasal saldırı ile ilgili katliam olup olmadığına dair araştırma yapılması. Ancak, başta inkar edenler bile artık herkes kimyasal silah kullanıldığını kabul ediyor. Rusya, İran ve Suriye rejimi bile artık kimyasal saldırı olduğunu kabul ediyor. BM uzmanları, herkesin bildiği bir sorunun yanıtını verecek. Ancak onlar, kimin bu katliamı yaptığı ile ilgili en önemli sorunun yanıtını bulmak için görevlendirilmedi" dedi.

Fabius, BM raporunun beklenmesi gerektiği yolundaki görüşlere dikkati çekerek, bu raporun ciddi bir hayal kırıklığı yaratabileceği görüşünü yineledi.

Fransa'da muhalefet partisi, özellikle, iktidarın olası askeri müdahale kararından önce BM raporunun yayınlanması gerektiğini savunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement