Suriyeli Aileleri Duygulandıran Yardım - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Aileleri Duygulandıran Yardım

Suriyeli Aileleri Duygulandıran Yardım

Osmaniye'de ilkokul öğrencilerinin Türk Kızılayı desteğiyle düzenlediği kampanyada toplanan yardım malzemeleri, kentte yaşayan iki Suriyeli aileye teslim edildi Suriyeli anne Fadiya Osman: "...

28.11.2013 11:12

ÜMİT KAHRIMAN - İlkokul öğrencilerinin Türk Kızılayı desteğiyle düzenlediği kampanyada toplanan yardım malzemeleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Osmani'ye gelen iki Suriyeli aileye teslim edildi.

Türk Kızılayı Şubesi ve 7 Ocak İlkokulu öğrencileri tarafından toplanan giysi, ayakkabı, okul çantası ve çeşitli yardım malzemeleri, Raufbey Mahallesi'nde kiraladıkları evde kalan 14 kişilik Suriyeli iki aileye verildi. Bazı aile bireyleri, malzeme tesliminde duygulandı.

Yardım alan anne Fadiya Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şam'dan 6 ay önce Osmaniye'ye geldiklerini, kent insanının yardımsever olduğunu söyledi.

Öğrencileri görünce duygulandığını ve mutlu olduğunu dile getiren Osman, şunları kaydetti:

"Suriye'den iki aile olarak geldik. Kiraladığımız evde 14 kişi kalıyoruz. Zor günler yaşasak da burada komşularımız bizimle ilgileniyor, yardım ediyor. Osmaniye'de hayatımızdan çok memnunuz. Bizden daha zor durumda olanlar da var. Allah bizlere daha kötü durumlar göstermesin. Biz isteriz ki savaş bitsin ve vatanımıza dönelim. Allah bizleri iyi insanlarla karşılaştırdı, çok memnunuz."

İlkokul öğretmeni Servet Dallı ise yardım kampanyasıyla Suriyeli ailelerin yüzünün güldüğünü söyledi.

Türk Kızılayı'nın, okullarındaki tanıtımı sırasında kampanya başlatma kararı aldıklarını, öğrencilerin aileleriyle kendilerine destek olduğunu vurgulayan Dallı, şöyle devam etti:

"Suriyeli ailelerimize yardımda bulunmak için okulumuzda kampanya başlattık. Öğrencilerimiz ve veliler duyarlılık gösterdi. İnşallah her şey gönüllerince olur, memleketlerine bir an önce dönerler. Gönül ister ki savaşlar hiç olmasın. Geçen yıldan bu yana okul olarak kentimizdeki Suriyeli ailelerimize gerekli yardımları yapmaya gayret ediyoruz. Bu şekilde bir kampanyayla onlara destek olabileceğimizi düşündük. Türk Kızılayı'nın desteğiyle bunu gerçekleştirdik."

Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek de kampanyanın örnek alınmasını temenni etti.

Yardıma ihtiyacı olanların korunup gözetilmesi gerektiğine dikkati çeken İpek, "İhtiyaç sahibi her kim olursa olsun ve hangi şartlarda olursa olsun eğer gerçekten ihtiyaç sahibiyse biz yardım elimizi, şef elimizi, milli merhamet elimizi bu ailelere mutlaka uzatmalıyız. Dolayısıyla biz, bu ailelerimize yardım ve destek konusunda hiç bir zaman ayrım gözetmiyoruz" diye konuştu. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Aileleri Duygulandıran Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement