Suriyeli Muhaliflere Silah Yardımı Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Muhaliflere Silah Yardımı Tartışmaları

Suriyeli Muhaliflere Silah Yardımı Tartışmaları

Amerikalı Senatör McCain."Bizim tarafımızda olanları tespit edebilir, doğru kişilere yardım edebiliriz".

30.05.2013 09:43

Amerikalı Senatör John McCain, ABD'nin Suriyeli muhaliflere, "yanlış ellere" ulaşma riski olmadan silah gönderebileceğini savundu.

Cumhuriyetçi senatör McCain, CNN televizyonunda yayımlanan "Anderson Cooper 360" adlı programda, hafta başındaki Suriye ziyareti sırasında muhaliflerle yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

McCain, ABD'nin Suriyeli muhaliflere olası silah yardımının "yanlış ellere" ulaşmasının nasıl engellenebileceğine dair bir soruyu, "Bizim tarafımızda olanları tespit ederek" şeklinde yanıtladı.

"Bu kişilerin kim olduğunu tespit edebiliriz. Doğru kişilere yardım edebiliriz" diyen McCain, olası silah yardımlarının ABD karşıtı radikallerin eline düşebileceği endişelerinin hatırlatılması üzerine, bu türden radikal savaşçıların Suriye'deki muhalif güçlerin sadece küçük bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

El Nusra Cephesi'nden örnek veren McCain, bu grubun, Suriye'de Esed rejimine karşı mücadele veren 100 bin savaşçının sadece 7 bin kadarını oluşturduğunu belirtti.

McCain, "Her geçen gün, giderek daha fazla sayıda aşırılık yanlısı Suriye'ye akıyor. Ancak yine de büyük miktarda değiller" dedi.

Suriye'de bir araya geldiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Selim İdris ve ona bağlı komutanların, "Hizbullah savaşçılarının ve daha fazla İranlının Suriye'ye girmesi ve Beşşar Esed'in eylemlerindeki artıştan çok rahatsızlık duyduğunu" kaydeden McCain, muhalif güçlerin, ABD'den kendilerine silah yardımında bulunmasını istediğini belirttiğini söyledi. McCain, "Mesajları şuydu; anlamıyorlar. Onlara neden yardım etmediğimizi anlamıyorlar" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Muhaliflere Silah Yardımı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement