Susuz Köylü, Valiye Dert Anlatmaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Susuz Köylü, Valiye Dert Anlatmaya Geldi

Susuz Köylü, Valiye Dert Anlatmaya Geldi

Ordu'nun merkeze bağlı Gökömer köyünde 10 aydır su sıkıntısı çeken vatandaşlar, valiliğe gelerek yardım istedi.

25.07.2013 18:25

Ordu'nun merkeze bağlı Gökömer köyünde 10 aydır su sıkıntısı çeken vatandaşlar, valiliğe gelerek yardım istedi.

Gökömer köyü sakinleri Ordu Valisi Kenan Çiftçi'ye köylerinde 10 aydır su olmadığını anlatmak için Ordu Valiliği'ne geldi. Ordu Valisi Kenan Çiftçi'nin makamında olmaması üzerine Ordu Vali Yardımcısı ile görüşen köylüler, sorunları çözülmeyince Vali Çiftçi, makama gelene kadar valilikte bekledi. Gökömer Köyü Muhtarı Yavuz Savaşkan, Ordu Valisi Kenan Çiftçi ile görüştüklerini belirterek, köylüsünün mağdur olduğunu söyledi.

Muhtar Savaşkan yaptığı açıklamada, "Benim köyümde 2008 yılında KÖYDES tarafından yapılan boruların patlaması sonucu 10 aydır su sıkıntısı var. Bu konuyu vali yardımcımıza ve valimize söyledik. Daha önceden 100 bin TL kadar genel sekreterliğe ödenek verildiğini fakat ihale aşamasında olduğunu öğrendik. Şuan bizim ağustos ayı olması sebebiyle fındık işçilerimiz geldi. Köyün nüfusu 15 bini buldu. Fakat biz susuzuz. Acilen suya ihtiyacımız var. Vatandaşlar ile geldik, durumumuzu anlattık. Bu konuda bize yardımcı olunmasını istedik. İhale süreçleri uzun olduğu için şuan bizim acilen suya ihtiyacımız var. Bize su tanklarıyla su taşınmasını ya da boruların yapılmasını talep ettik. Fakat vali yardımcımızdan bilgi alamadık. Valimiz Kenan Çiftçi ile görüştük gerekli yerlere bildirdiğini, ödenek ayrıldığını, ihalenin 5 Ağustos'ta olacağını söyledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve vali yardımcısıyla görüşmemizi istedi. Bizim durumumuz acil. En az 200 evde su hiç akmıyor. Su bulunması lazım. Halk çok mağdur" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Gönül Şaşmaz, köylerinde abdest almaya su olmadığını ifade ederek, "Bizim köyümüzde 10 aydır su yok. Bugün valiliğe geldik. Elimizi yıkamaya, iftar etmeye, abdest almaya su yok. Biz bunları anlatmaya geldik. Bunlar ödenek verdik, diyorlar. Bizim istediğimiz borular yapılana kadar tankerle su getirsinler" şeklinde konuştu.

Köylüler, Vali Çiftçi görüşmesinin ardından valilikten ayrıldılar. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Susuz Köylü, Valiye Dert Anlatmaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement