Suudi Arabistan'da Cezaevindeki Babası İçin Yardım İstedi - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'da Cezaevindeki Babası İçin Yardım İstedi

Suudi Arabistan\'da Cezaevindeki Babası İçin Yardım İstedi

Suudi Arabistan'da inşaatlarda işçi olarak çalışan Hamit Güler'in borç para şikayetiyle cezaevine atıldığını iddia eden yakınları, yetkililerden yardım istedi.

03.02.2015 11:40  Güncelleme: 11:47

Suudi Arabistan'da inşaatlarda işçi olarak çalışan 52 yaşındaki Hamit Güler'in borç para şikayetiyle cezaevine atıldığını iddia eden yakınları, yetkililerden yardım istedi.

Adanalı 5 çocuk sahibi Hamit Güler, inşaatlarda çalışmak üzere 13 yıl önce Suudi Arabistan'a gitti. Tatillerinde Türkiye'ye dönüp ailesiyle zaman geçiren Hamit Güler, son olarak 6 ay önce Medine'de Suudi Arabistanlı Musa Hucuri'ye ait bir inşaat şirketinde çalışmaya başladı. İddiaya göre, çalışma koşullarını beğenmeyen Hamit Güler, işten ayrılmak istedi. Buna kızan Musa Hucuri, Hamit Güler'i kendisine 100 bin riyal (yaklaşık 65 bin lira) borcu bulunduğu ve ödemediği gerekçesiyle güvenlik güçlerine şikayet etti. Şikayet üzerine Hamit Güler, Medine'deki yabancıların bulunduğu bir cezaevine konuldu.

'HAKSIZLIĞA UĞRADI'

Babasının suçsuz yere cezaevine atıldığını belirten 27 yaşındaki Fatih Güler, "Beton şirketi sahibi Musa Hucuri, babam işten ayrılmak isteyince borcu olduğunu söyleyerek şikayetçi olmuş. Şikayet üzerine babamı 1 aydır Medine'de yabancıların yattığı cezaevine attılar" dedi. Babasının haksızlığa uğradığını savunan Fatih Güler, sorunu çözmek için Suudi Arabistan'daki Türk yetkililer ile iletişim kurduklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını ileri sürdü.

'ÖDEME GÜCÜMÜZ YOK'

Babasının cezaevinden çıkabilmesi için kefilinin şikayetten vazgeçmesi gerektiğini anlatan Fatih Güler, şöyle konuştu:

"Kefil sadece 100 bin riyal istiyor. Parayı alırsa şikayetinden vazgeçeceğini söylüyor. Bizim bu parayı ödeme gücümüz yok. Babam aylık 1800 lira civarında para kazanıyordu. Zaten kazancı ailemizi zor geçindiriyordu. Devlet büyüklerinden sesimizi duymalarını ve babamın cezaevinden çıkarılması için Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşmelerini rica ediyoruz. Ailemiz perişan durumda. Ne olur bize yardım etsinler." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da Cezaevindeki Babası İçin Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement