Tacikistanlı Muhalif Liderin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Tacikistanlı Muhalif Liderin Öldürülmesi

Tacikistanlı Muhalif Liderin Öldürülmesi

Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvatov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayına karıştıkları iddia edilen Tacikistan uyruklu 3 kişi yakalandı.

09.03.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvatov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayına karıştıkları iddia edilen Tacikistan uyruklu 3 kişi yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuvatov'un 5 Mart günü Fatih'te yolda yürüdüğü sırada silahla başından vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı derinleştirdi.

Araştırma sonucu ulaşılan bilgilere göre, Umarali Kuvatov'un aile dostu olan ve soyadı henüz belirlenemeyen Tacikistanlı Süleyman adlı kişi, 5 Mart Perşembe akşamı Kuvatov ailesinin Fatih'te oturduğu eve geldi. Süleyman, eve pilav da getirdi. Umarali Kuvatov, eşi ve 2 çocuğu akşam yemeğinde pilavdan yedi. Yemeğin ardından Umarali Kuvatov, eşi ve 2 çocuğu yürüyüşe çıktı.

Molla Gürani Mahallesi Simsar Sokak'a geldiklerinde eşi ve çocuğunun yanında Umarali Kuvatov'un yanına yaklaşan 1 saldırgan, tabancayla başından vurup kaçtı. Kuvatov olay yerinde yaşamını yitirirken, fenalaşan eşi ve 2 çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Kuvatov'un sağlık kontrolünden geçirilen eşi ve 2 çocuğunun zehirlendikleri belirlendi. Bunun üzerine Kuvatov ailesinin akşam yemeğinde yedikleri pilav tahlile gönderildi ve içinde zehir bulunduğu ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumuna gönderilen Umarali Kuvatov'un cesedine ise otopsi yapıldı. Kuvatov'un kanında da zehir bulunduğu tespit edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu gelişmelerin ardından yaptığı çalışmalar sonucu, aralarında Süleyman adlı kişinin de bulunduğu Tacikistan uyruklu 3 kişi yakalandı. Gözaltındaki 3 kişinin sorgulamalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistanlı Muhalif Liderin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement