Tarihi Okulda Logo Seçimi - Son Dakika
Güncel

Tarihi Okulda Logo Seçimi

Tarihi Okulda Logo Seçimi

Diyarbakır'ın ilk ortaokulu olan Ali Emiri'de logo seçimi heyecanı yaşandı. Öğrenci, öğretmen ve idareciler logo seçimi için sandık başına gitti.

16.05.2014 16:35

Diyarbakır'da 1958-1959 yılında eğitim-öğretime başlayan Ali Emiri Ortaokulu, aynı zamanda kentin ilk ortaokulu olma özelliği taşıyor. Adını Diyarbakır'ın yetiştirdiği Edebiyat Araştırmacısı, tarihçi, kütüphaneci ve büyük düşünür Ali Emiri'den alan tarihi ortaokulun idarecileri, ünlü düşünürün 90. ölüm yıldönümünde okulun ismine yakışır bir logo tasarlamayı düşündü.

KATILIMCILIK ÖN PLANDA TUTULDU

Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Berat ışık tarafından ortaya atılan fikir etrafında birleşen okul idaresi verdiği destek ile okulun daha iyi tanıtılması ve bilinmesi adına logo tasarlanması kararı aldı. Logo tasarlanması için katılımcılık ön planda tutuldu. İlk etapta öğrenciler arasında logo yarışması yapıldı. Öğrenciler tarafından yapılan 200 logo çalışması aralarında sınıf başkanı öğrencilerinin de bulunduğu seçici kurul tarafından 40'ı seçildi. Bu çalışmalardan 30'u sergilenmeye değer bulunurken, 10'u ise finale kaldı.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE İDARECİLER İMZA KARŞILIĞINDA OYLARINI KULLANDI

Sergilenmeye değer logo çalışmaları ve finale kalan logolar iki günden bu yana öğrenciler için okulun girişinde ve bahçede sergileniyor. Sergilenmenin ardından bugün logonun belirlenmesi için seçim yapıldı. Okulun giriş katına konulan logoların hemen yanına kurulan sandıkta, finale kalan logolara verilen numaraların yazıldığı oy pusulasına beğendiği logonun numarasını işaretleyen öğrenci, öğretmen ve idareciler imza karşılığında oylarını kullandı.

LOGOYU TASARLAYAN ÖĞRENCİ TARİHE GEÇECEK

Oy kullanma işleminin bitmesinin ardından sayılacak oylarla okulun yeni logosu belirlenecek. Belirlenecek olan logo okul hoparlöründen ilan edilecek. Dereceye giren ilk üç logoyu tasarlayan öğrenciye çeşitli hediyeler verilecek. Okulun logosunu tasarlayan öğrenci ise çeşitli hediyelerin yanı sıra okulun giriş katına logonun yanına resmi asılarak onure edilecek. Logo sahibi öğrenci aynı zamanda okulun tarihine de ismini yazdırmış olacak.

ALİ EMİRİ'YE 90. YILDÖNÜMÜ HEDİYESİ

Ali Emiri Ortaokulu Müdürü Murat Alpboğa, okulun ismini aldığı ünlü Diyarbakırlı düşünür Ali Emiri'nin 90'ıncı ölüm yıldönümünde böyle bir etkinlik yapmak istedik ve çalışmalar çok öncesinden başladı. Ne yapılması ile ilgili düşünceler arasında okulun görsel sanatlar öğretmeni Berat Işık tarafından kendilerine getirilen, 'Okul logosu' fikrinin çok çabuk karşılık bulduğunu ve hemen icraya geçtiklerini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

BU ÇALIŞMA ALİ EMİRİ'Yİ DE ÇOK MUTLU EDERDİ

Görsel Sanatlar Öğretmeni Berat Işık ise, logoların bir kurumu şirketi tanıtmak için kullanıldığını ifade ederek, "Her kurum ve kuruluş bir logoya sahip olduğunu görüyoruz. Milli Eğitime bağlı okullarda hala milli eğitimin klasik logosunu kullanıyor. Bu durumda herkesin logosu aynı kalıyor. Biz bu durumu değiştirmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Diyarbakır'ın en eski okullarından biri olan Ali Emiri'de bu çalışmayı yapmak için özel bir grafik şirketine logo yaptırmaktan ise 'Okulumuzun nasıl bir logoya sahip olmasını istersiniz?' diye öğrencilerimize sorduk. Öğrencilerimizde kendi taslaklarını bana getirdiler bende seçimde adaletsizlik olmaması için eşit ölçülerde tasarım yaptım. Öğrencilerin bu tarihi okulun logosunu tasarlamayı ve gelecekte belki de kendi çocuklarının göğsünde taşıyacağı fikri çocukları oldukça motive etti. Bu çalışma ayrıca eğer hayatta olsaydı eminim Ali Emiri'yi de çok mutlu edecekti" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tarihi Okulda Logo Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement