Tarla Günleri Fuarı Konya'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Tarla Günleri Fuarı Konya'da Gerçekleştirildi

Tarla Günleri Fuarı Konya\'da Gerçekleştirildi

Toros Tarım, açık alan uygulamalı DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2013 Fuarı'na katılarak, "Doğru ve dengeli gübreleme" konusunda kurduğu uygulama alanı ve standı ile ziyaretçilerin ilgisini çekti.

25.06.2013 21:59

DLG-ÖÇP Tarla Günleri 2013 Fuarı, Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazisinde, 13-16 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi. Sektörün öncü kuruluşlarından biri olan Toros Tarım da Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP) ortaklığında düzenlenen fuarda yerini aldı.

Fuarda tohum, gübre, ilaç, fidan, sulama ve makine-ekipman firmaları; ekim, dikim ve uygulama yaparak tanıtım yaptılar. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün 455.000 metrekarelik açık alanında, 90 deneme alanı, traktör ve mekanizasyon firmaları için 52 makine demonstrasyon alanı ve tarıma hizmet veren 28 firmanın bulunduğu çim alanlar yer aldı. Fuara 12'si yabancı, 120'si yerli toplam 140 firma; yurtiçi ve yurtdışından 21.763 ziyaretçi katıldı.

Akademisyenlerin katıldığı 10 bilimsel seminerin yapıldığı fuarda ziyaretçiler tarım sektöründeki son yenilikler ve trendler hakkında bilgi alırken, gözleriyle görme ve uygulamalara katılarak tecrübe sahibi olma fırsatını da yakaladılar.

Toros Tarım'ın "Doğru ve dengeli gübreleme" konusundaki demonstrasyon alanı ve standı; hem bölgeden hem de Türkiye'nin farklı kesimlerinden gelen üretici, ziraat mühendisi ve diğer özel sektör temsilcileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Standa uğrayan ziyaretçilere, üretime yönelik pratik bilgiler içeren broşürler ve tanıtım dokümanları sunuldu ve tarım danışmanlarından detaylı bilgi edinmeleri sağlandı. Demonstrasyon alanında ise, "Buğday ve mısırda doğru ve dengeli gübreleme" konusunda yapılan uygulamalarda, taban gübre ve üst gübre uygulaması yapılan ve yapılmayan parsellerde meydana gelen verim ve kalite farklılıkları gösterildi. Uygulamalar sırasında, özellikle Toros Tarım'ın geçen sene piyasaya sunduğu 20.32.0 Kükürt ve Çinko takviyeli kompoze gübresinin verimliliğe olan katkısı dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarla Günleri Fuarı Konya'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement