Tarlayı Kendi Kendine Süren Traktöre Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Tarlayı Kendi Kendine Süren Traktöre Yoğun İlgi

Tarlayı Kendi Kendine Süren Traktöre Yoğun İlgi

BURTARIM 2012 ile Bursa 5.Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nda teşhir edilen son model traktör, konforu ve 400 bin liralık fiyatıyla son model arabalara kafa tutuyor.

27.09.2012 16:52

BURTARIM 2012 ile Bursa 5. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nda teşhir edilen son model traktör, konforu ve 400 bin liralık fiyatıyla son model arabalara kafa tutuyor.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuara 29 ülkeden 603 firma ve firma temsilcileri katılırken, tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişmeleri ve yeniliklerin sergilendiği fuarı bu yıl 200 binin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 27-28-29 Eylül tarihlerinde yapılacak kongrede, tarım ve zirai üretim konusunda çalışan bilim insanlarının konuk edilecek. Fuarlar, 26-30 Eylül tarihleri arasında 09.30-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuarda John Deere firmasının standında yer alan traktör ise vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 30 bin TL'den başlayıp 400 bin liraya kadar çıkan teknoloji harikası traktörler, en lüks otomobillere dahi kafa tutabilecek konforda tasarlanırken, uydu teknolojisi ile kendi kendine tarlayı süren traktörde, sonsuz vites özelliğinden ısınma ve klima sistemi, ses ve toz korunaklı özelliklerine kadar her türlü ayrıntı düşünülmüş. 'Euro 4' sınıfında motora sahip olan traktör, uydu takip merkezi sisteminden de takip ediliyor. Bu özellik sayesinde traktör sürücüsüz de kullanılıp verilen koordinatlar sayesinde engebeli yollarda bile kendi kendine sürüş gerçekleştiriyor.

John Deere 8R Serisi traktörün fiyatının 180-215 bin euro arasında değiştiğini belirten John Deere Bölge Teknik Müdürü Yılmaz Barut, "Traktörümüz 8 bin kilogram kaldırma kapasitesine sahip olup, uydu vericisi ile kontrol edilebildiği gibi, hidrolik fren desteği de var. Ayrıca kombina ekipmanlar bağlanıyor. Ön tarafına da ekipmanlar takılıyor. Bir seferde tarlayı işleyip bitirmek için kullanılıyor. Tarlayı en az çiğneyip işi bitiren bir traktör. Traktörün resmi hızı 40 kilometredir. Ama yurt dışında 50-60 kilometreye kadar hızı artırılabiliyor" dedi.

Traktörde şanzıman özelliğinin de bulunduğunu söyleyen Barut, "Bir kumanda çubuğu ile hızı artırıp azaltabiliyorsunuz. veya sonsuz şanzımanı mevcut, onda da maos tekerleği gibi bir tekerleği kullanarak kademesiz hızınızı artırıp azaltabiliyorsunuz. Yapmak istenen işe bağlı ve toprak şartlarına göre pulluk takılabiliyor. Çemke ve katar kapasitemiz 20 tonun üzerinde olup, kaldırma ağırlık kuvveti ise 8 tona kadar çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Traktörde kullanılan uydu sistemi hakkında da bilgi veren Barut, "Uydu sistemi ise traktörden ayrı bir sistem olup, bununla direksiyonları da kumanda ederek sistem sizin istediğiniz gibi tarlada belirlenen koordinatlara göre sürücüsüz olarak çalışabiliyor. Sürücü sadece emniyet için traktörde oturuyor. İsterseniz bu düz veya kıvrımlı bir hatta olabilir" diye konuştu.

Konforlu kabin sistemi hakkında da bilgi veren Barut, "Kabin içindeki ses sistemi birçok otomobilden çok daha konforlu olup, çok daha korunaklı. Tozdan ve dış hava şartlarından çok daha iyi olan bir kabinimiz var. Ön dingil süspansiyonu ise özellikle çift çeker traktörlerin tamamında, patinaja geldiği zaman yük zıplaması oluşur. Bu zıplamayı engellemek ve traktörün bütün gücünü yere yansıtabilmek için böyle bir sistem düşünülmüş ve bu durumlarda zıplama eğilimi gösterdiğinde elektronik bir sistem sayesinde algılanarak traktörün ön tarafı yere bastırılarak zıplaması engellenmiş oluyor. Fuarın en büyük traktörlerinde bir tanesidir. Traktörümüz 2012'de piyasaya sürülürken en son teknoloji ile tasarlandı. Son sistem ile ile dizayn edildi. Özellikle büyük şirketler yoğun ilgi gösteriyor. Satışlarımız yoğun olarak devam ediyor. Denizli'den Trakya'ya ve Muş'a kadar satışlarımız yoğun olarak devam ediyor" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarlayı Kendi Kendine Süren Traktöre Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement