Tarsus Belediyesi Tarafından Yaptırılan Bağlar Semt Pazarı Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Tarsus Belediyesi Tarafından Yaptırılan Bağlar Semt Pazarı Törenle Hizmete Girdi

Tarsus Belediyesi Tarafından Yaptırılan Bağlar Semt Pazarı Törenle Hizmete Girdi

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'u nakış nakış işlediklerini, 20 yıldır Tarsus'ta adeta parmaklarının dokunmadığı hiç bir nokta kalmadığını söyledi.

01.11.2013 12:19

Tarsus Belediyesi tarafından Bağlar Mahallesi'nde yaptırılan Bağlar Semt Pazarı törenle Tarsusluların hizmetine girdi.

Açılış, Tarsuslu sanatçı Akın Çökel'in verdiği konserinin ardından Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle başladı.

Açılış konuşmasında Bağlar Mahalle Muhtarı Fikret Kaya, mahallelerine yapılan güzel hizmetlerin yanı sıra semt pazarı ile mahallelerinin değerine değer kattığını belirterek, hizmetler için Tarsus Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'a ve ekibine teşekkür etti.

Pazarcı esnafı adına söz alan Tarsus Seyyar Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Tarsus halkına ve pazarcı esnafına yaptığı güzel tesis için Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ederek, "Yaptığı büyük yatırım ve projelerle Tarsus'a hayat veren, Tarsus'u şaha kaldıran saygıdeğer Belediye Başkanımıza teşekkür ve şükranlarımızı sunar, kendisine yeni çıktığı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda başarılar diliyoruz" dedi.

Tarsus halkının hizmetlerin en iyisi ve en kalitesine layık olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'u nakış nakış işlediklerini ve 20 yıldır Tarsus'ta adeta parmaklarının dokunmadığı hiç bir nokta kalmadığını kaydetti.

Cumhuriyet Bayramının 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ortaya çıkan 3. eserin açılışını yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, 20 yıldır Tarsus halkının kendilerine destek verdiğini söyledi.

Başkan Kocamaz, "Değerli hemşehrilerim 20 yıldır sizlerle beraber, sizin desteklerinizle Cenab-ı Allah'ın yardımıyla Tarsus'u nakış nakış işledik. 20 yıldır Tarsus'ta adeta parmağımızın dokunmadığı hiç bir nokta kalmadı. Tarsus her geçen gün gelişti her geçen gün güzelleşti ve bugünkü adından söz ettirilen bir kent olarak karşınızda. Belediyeler bir kentte yaşayan insanların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek, onların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşadıkları kentlerden mutluluk duymalarını sağlamak için hizmet verir. Tabii ki bu tür hizmetler Tarsus'un gelişiminde, Tarsus'un adeta köyden kent oluşunda önemli kilometre taşlarıdır. Ben özellikle şunu herkesin bilmesinde fayda görüyorum ki, bu sözümü ciddiye alarak gittiğiniz her yerde, değişik kentlerde gördüğünüz hizmetlerle Tarsus Belediyesi'nin hizmetlerini kıyaslayınız. Herkes her şeyi konuşur. Bu ülkede sermayesi Burhanettin Kocamaz'a muhalefet etmek olanlar aklına gelen, ağzına gelen her şeyi ortaya atar insanları yanlış yönlendirmeye çalışabilir. Ama Halep ordaysa arşın burada, bu konuda hiçbir şekilde mütevaziliğe gerek yok. Çukurova'yı gezin bu yaptırdığımız 3. cü semt pazarı inşallah diğerini de ileriki günlerde Kırklarsırtı'nda açacağız. Bugün 2.sini açıyoruz 3.cüsü hazır durumda. Çukurova'yı gezdiğinizde görün hali hazır yapılmış semt pazarlarıyla bizim yaptırdığımız semt pazarlarını kıyaslayın. Biz bir şeyi yaparsak adam gibi yaparız. Yani hiçbir şekilde sıradan, yasak savmak kabilinden bir sundurmayla olayı geçiştirmeyiz. Bugün hizmete talip olduğumuz Mersin'in o pazarlarını gördükçe gerçekten üzülmemek elde değil, sizlerin de Tarsus'ta bu kaliteli hizmetleri almanızdan dolayı gurur duymamanınız elinizde değil. Bundan sonra buradan alışveriş yapacak tüm vatandaşlarımıza, satış yapacak tüm esnafımıza bu tesis hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Pazarın 5300 metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, 180 adet satış standı, 1 adet 75 metrekare kafeterya,1 adet 17 metrekare zabıta kontrol birimi, 1 adet mescidin yanı sıra 200 metrekare taziye evi bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Tarsus Pazarcılar Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, Başkan Kocamaz'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederken, semt pazarını yapan Yusuf Şen'e Başkan Kocamaz plaket verdi.

Bağlar Semt Pazarı kesilen kurban ve okunan duaların ardından hizmete açıldı.

Davul zurna eşliğinde karşılanan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a esnaflar ve vatandaşlar tesis için teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus Belediyesi Tarafından Yaptırılan Bağlar Semt Pazarı Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement