Hükümet karşıtı eylemlerin devam ettiği Tayland'da göstericileri taşıyan bir kamyona atılan bombanın patlaması sonucu en az 22 kişinin yaralandığı bildirildi.
Göstericilerin sözcüsü Akanat Prompan, muhalif lider Sutep Tagsuban'ın da göstericiler arasında olduğunu ancak saldırıdan yara almadan kurtulduğunu söyledi.
Ağabeyi Taksin Şinavatra'nın kuklası olmakla suçladıkları Başbakan Yinglak'ın istifa etmesi için Sutep önderliğinde "Bangkok'ta Hayatı Durdurma Operasyonu" düzenleyen göstericiler, hafta boyunca bazı bakanlık binalarına yürüyüş yapmıştı.
Endonezya'nın ardından Güneydoğu Asya'nın en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland'da hükümet karşıtı gösteriler, sürgündeki eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın ülkeye dönebilmesine olanak tanıyan tasarının ekim sonunda parlamentonun alt kanadı tarafından kabul edilmesinin ardından başlamıştı.
Yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Yinglak Şinavatra'nın istifasını istiyor. Yinglak, siyasi krize son verebilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme kararı almış ve 2 Şubat'ta erken seçime gidileceğini açıklamıştı. - Krung Thep
Son Dakika › Güncel › Tayland'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.