Tayland'da Sıkıyönetim İlan Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Tayland'da Sıkıyönetim İlan Edilmesi

Tayland\'da Sıkıyönetim İlan Edilmesi

Ülkede sıkıyönetim ilan eden Tayland ordusu, hükümet ve muhalefet arasındaki siyasi tıkanıklığı aşmak amacıyla girişim başlattı Tayland ordusunun girişimiyle düzenlenen Başbakan Nivatthamrong’un katılmadığı toplantıda hükümet çok sayıda bakan tarafından temsil edildi.

21.05.2014 16:20

Tayland'da sıkıyönetim ilan eden ordunun, ülkedeki siyasi tıkanıklığı aşmak amacıyla başlattığı girişim çerçevesinde muhalefet ve iktidar temsilciler askeri bir üste bir araya geldi.

Başbakan Nivatthamrong Boonsongpaisan'ın gitmediği ancak hükümetteki çok sayıda bakanı temsilci olarak gönderdiği 2 saat süren toplantıya ordu komutanı Orgeneral Prayuth Çan-oça da katıldı. Toplantıda muhalefet tarafı, hükümet karşıtı gösterilerin lideri Sutep Thaugsuban, ana muhalefet partisi Demokrat Parti'nin lideri Abhisit Vejjajiva tarafından temsil edildi. Hükümet tarafında ise "Kırmızı Gömlekliler" olarak adlandırılan hükümet yanlısı güçlerin lideri Jatuporn Phromphan ve iktidardaki Taylandlılar İçin Partisi'nin temsilcileri yer aldı.

Sıkıyönetimi hayata geçirmekle görevli Barış Koruma Komuta Merkezi (BKKM) sözcüsü toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Prayuth'un katılımcılardan kendi taraflarıyla istişarelerde bulunmalarını ve her iki tarafın da kabul edebileceği bir uzlaşmayla geri dönmelerini istediğini bildirdi. İktidar ve muhalefet temsilcileri arasındaki toplantının bir sonraki  oturumunun yarın öğleden sonra yapılacağı ilan edildi.

Başkent Bangkok'da hükümet ve hükümet karşıtı grupların düzenlendiği 7 aydan beri süren, 28 kişinin hayatını kaybettiği 700'e yakın kişinin yaralandığı gösterilerin ardından Tayland ordusu dün ülkede sıkıyönetim ilan etmişti. Ordu adına açıklama yapan Prayuth sıkıyönetimin, "tüm ihtilaflı taraflar arasında barış ve düzeni tesis etmek amacıyla" ilan edildiğini duyurmuştu.

Başbakan Nivatthamrong, sıkıyönetim ilan edilmesi ardından dün yaptığı açıklamada ordunun "anayasaya uygun davranmak zorunda olduğunu" söylemişti. Bunun dışında kamuoyuna başka bir açıklamada bulunmayan Nivatthamrong'un ordunun girişimiyle düzenlenen bugünkü toplantıya katılmama nedeni hakkında henüz bir açıklamada bulunulmadı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'da Sıkıyönetim İlan Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement