TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu - Son Dakika
Güncel

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu, çalışmaları hızlandırmak için "hukuk" ve "teknik" olmak üzere iki alt komisyon kurdu.

27.03.2013 12:58  Güncelleme: 11:49

TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde, çalışmaları hızlandırmak için "hukuk" ve "teknik" olmak üzere iki alt komisyon kuruldu.

Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda iki alt komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Buna göre, Hukuk Alt Komisyonu üyeleri, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Yusuf Başer, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya ve BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'dan oluştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem ise Teknik Alt Komisyonu'nda görev yapacak.

Hukuk Alt Komisyon Başkanlığı'na AK Parti'li Şuay Alpay, Teknik Alt Komisyon Başkanlığı'na da Mihrimah Belma Satır seçildi.

-Hukuk Alt Komisyonu-

Hukuk Alt Komisyonu toplantısında, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, daha önceki görevlerinden dolayı Hanefi Avcı, Adil Serdar Saçan, Sabri Uzun, Emin Aslan ve Osman Ak'ın dinlenebileceğini söyledi.

AK Parti'li Uçar ise yargılanan ya da cezaevinde olan insanların dinlenmesinin bir faydası olup olmayacağını bilmediğini ancak Bülent Orakoğlu, Emin Aslan ve Kadir Sarmusak'ın dinlenebileceğini kaydetti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise komisyonunun daha önceki toplantısında Havutça'nın, Ergenekon davası sanıklarından Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın dinlenmesine ilişkin öneride bulunduğunu hatırlatarak, komisyon olarak yasal çerçevede, yargı süreciyle ilgili delillerin yasadışı olup olmadığı yönünde bir araştırma yapmalarının söz konusu olmadığını bildirdi.

Havutça, "Balbay ve Haberal'ı her zaman biz şahsen de dinleyebiliriz. Burada bizim kimseyi aklama, kimseyi yargılama, kimseyi mahkum ettirme ya da beraat ettirme gibi bir derdimiz yok. Çerçeve belirlenmiş, ihlallerin tespiti. İhlal var mı, yok mu- Ben bunu istiyorum" dedi.

Havutça'nın, YARSAV Başkanlığı döneminde, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan'ın da dinlendiğini hatırlatması üzerine Tunç, Tarhan'ın istediği zaman komisyona gelip beyanda bulunabileceğini söyledi.

Alt komisyonlar, 4 hafta çalışacak. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement