TDED Cumartesi Buluşmaları Başlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

TDED Cumartesi Buluşmaları Başlıyor

23.03.2026 15:30

TDED, her cumartesi edebiyatçıları buluşturacak söyleşiler düzenliyor. Mart'ta Prof. Dr. Meral konuğumuz.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) tarafından düzenlenen haftalık söyleşi programı "Cumartesi Buluşmaları"nda akademisyenler, yazarlar ve araştırmacılar edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, TDED Genel Merkezi'ndeki Ahmed Yesevi Toplantı Salonu'nda her cumartesi 14.00'te düzenlenen etkinlikler kapsamında mart ayının son konuğu Prof. Dr. Gülsen Meral olacak. Meral, 28 Mart'ta "Yaş Alıp Yaşlanmamak Elimizde mi?" başlıklı söyleşi gerçekleştirecek.

Araştırmacı yazar Ayşe Kasap, 4 Nisan'da "Kıraat Olundu: Derkenar Notları Üzerinden Osmanlı'da Okuma Kültürü" konusunu ele alacak.

Yazar Çiğdem Erdik 11 Nisan'da "Çocuk Edebiyatında Erişilebilirlik" konusunu işlerken, TDED Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Torlak 18 Nisan'da "Edebiyat, Muhit ve Sosyal Bilimlerle İmtihanımız" başlıklı bir konuşma yapacak.

Nisan ayının son konuğu ise yazar Kübra Nazik olacak. Nazik, 25 Nisan'da "Hikaye İnsanı Nasıl Çerçeveler? Çehov'dan Sait Faik'e" başlıklı söyleşide okurlarla buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TDED Cumartesi Buluşmaları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement