TED Rönesans Koleji Beslenme Dostu Okul Oldu - Son Dakika
Güncel

TED Rönesans Koleji Beslenme Dostu Okul Oldu

TED Rönesans Koleji Beslenme Dostu Okul Oldu

"Beslenme Dostu Okul" TED Rönesans Koleji, sağlıklı bir toplum için sağlıklı bir nesil yetiştiriyor

29.09.2016 08:07  Güncelleme: 08:08

TED Rönesans Koleji, Dünya Sağlık Örgütü'nün 17 ülkede uyguladığı ve ülkemizde Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yürütülen uluslararası programla "Beslenme Dostu Okul" sertifikasını almaya hak kazandı. Anasınıfından liseye kadar sunduğu eğitimi sağlıklı bir beslenme programıyla destekleyen TED Rönesans Koleji, sağlık, hijyen ve beslenme kriterlerinden tam not aldı.

Uluslararası standartlarda sunduğu eğitimle 21. Yüzyılın becerilerine sahip bireylerin yetiştirmeyi hedefleyen TED Rönesans Koleji, sağlıklı beslenme alanındaki başarılı uygulamalarıyla "Beslenme Dostu Okul" sertifikasını almaya hak kazandı.

"Beslenme Dostu Okul" programı, yetersiz ve sağlıksız beslenme nedeniyle çocukların ve gençlerin gelişiminde yaşanan sorunların önüne geçmek için Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirildi. Şu anda 17 ülkede uygulanan program ülkemizde Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yürütülüyor. Programa başvuran okullar beslenme, sağlık ve hijyen kriterleri kapsamında denetleniyor ve uygun standartlardaki okullar "Beslenme Dostu Okul" sertifikasına layık görülüyor.

Öncü programları ve uygulamaları ile öğrencilerinin sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmalarına öncelik verdiklerini dile getiren TED Rönesans Koleji Kurucu Okul Müdürü, Pedagog İpek Ak; "Okulumuz kurulduğu günden itibaren gerek sağladığı sağlık ve hijyen koşulları gerek dengeli beslenmeye verdiği önemle 'Beslenme Dostu Okul' kimliğine sahip. Aldığımız sertifika ile bunun altını bir kez daha çizmekten memnunuz. Programlarımız ve uygulamalarımızla öğrencilerimizin sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması sağlıklı bir toplum için öncelikli hedeflerimiz arasında. Çocukların obezite gibi günümüzde karşı karşıya kaldığı pek çok sağlık sorunu, eğitim hayatlarında doğru yönlendirmeleriyle aşılabilir. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve örnek teşkil etmeye devam edeceğiz" dedi.

TED Rönesans Koleji, okul yönetimi, veliler, öğretmenler, okul doktoru ve yemek şirketinin yöneticilerinden oluşan bir komite ile sağlıklı beslenme standartlarını korumayı ve geliştirmeyi planlıyor. Komite, yapay ve sağlıksız gıdaların tüketiminin engellenmesi, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılması yoluyla sağlıklı bir nesil yetiştirmek üzere tedarikten üretime tüm süreçlerin takibini yapıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel TED Rönesans Koleji Beslenme Dostu Okul Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement