Tedavi edilen yaralı ağaç kamışçını göç yolculuğuna devam etti - Son Dakika
Güncel

Tedavi edilen yaralı ağaç kamışçını göç yolculuğuna devam etti

Ağaç Kamışçını, Türkiye'den geçerken yaralanarak Kazdağları Milli Parklar Şefliği'ne getirilmişti. Balıkesir Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından tedavisi tamamlanan kuş, doğaya salındı. Göç yorgunluğu nedeniyle camlara çarparak yaralanmış olabileceği değerlendirilen Ağaç Kamışçını, sağlıklı olduğunu gösteren uçuş testlerinden sonra göç yolculuğuna devam etti.

07.06.2023 14:43

Tedavi edilen yaralı ağaç kamışçını göç yolculuğuna kaldığı yerden devam etti

BALIKESİR Kışı aylarını Doğu Afrika'da geçiren ve üreme alanları olan orta Avrupa'ya ulaşmak için Türkiye'den geçerken yaralı olarak Kazdağları Milli Parklar Şefliği'ne getirilen Ağaç Kamışçını'nın gerekli bakımları ve tedavisi Balıkesir Doğa Kuruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından tamamlanarak doğaya salındı.

Doğada uzun bir süre beslendikten sonra uçarak gayet sağlıklı olduğunu gösteren Ağaç kamışçını göç yolculuğuna devam etti. Doğal yaşam alanları içinde kalan yapıların camları, yansıma yaparak habitatın devamı gibi görünüyor ve göç eden kuş türleri camlara çarpabiliyor. Muayenesinde, bu ağaç kamışçınının da göç yorgunluğuyla cama çarparak yaralanmış olabileceği değerlendirildi.

Tedavi edilen yaralı ağaç kamışçını göç yolculuğuna devam etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tedavi edilen yaralı ağaç kamışçını göç yolculuğuna devam etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement