Tehdit Mektuplarıyla Soruşturma Başlatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Son Dakika haberlerini kaçırma! YÜKLE

Tehdit Mektuplarıyla Soruşturma Başlatıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Avustralya polisi, 10 yılda 100'den fazla tehdit mektubu gönderen kişiyi yakalamak için çalışıyor.

Avustralya polisi, siyasetçiler ile dini ve toplumsal kuruluşlara 10 yılda 100'den fazla tehdit mektubu gönderen kişiyi yakalamak için soruşturma başlattı.

ABC News'in haberine göre, Avustralya Federal Polisi (AFP) ile New South Wales (NSW) polisi, 2015-2026 döneminde gönderilen tehdit içerikli 100'den fazla mektup yazan kişiyi tespit etmek için ortak çalışma yürütüyor.

Soruşturma kapsamında "Yewrangara" adlı özel ekip kurulurken, yetkililer mektupları yazan kişinin kendisini "Scorpio" veya "Bullit" olarak tanıttığını kaydetti.

NSW polisinin açıklamasında, mektuplarda "F", "L", "T", "N" ve "H" harflerinin belirgin şekilde büyük yazıldığı belirtildi.

Mektuplarda gazete kupürleri ve tanınmış kişilere ait fotoğrafların da yer aldığı ifade edilirken, yazıların ulusal meseleler ve kamuoyunun ilgisini çeken konulara odaklandığına dikkat çekildi.

AFP yetkilisi Nathan Robertson, mektupların içeriğinin ciddi endişe yarattığını, soruşturmanın olası bir güvenlik tehdidinin önlenmesini amaçladığını vurguladı.

Kaynak: AA