Tehlikeli Madde İçerdiği İçin Gazete İlanıyla Tüketicilerin Uyarıldığı Adres Boş Çıktı - Son Dakika
Güncel

Tehlikeli Madde İçerdiği İçin Gazete İlanıyla Tüketicilerin Uyarıldığı Adres Boş Çıktı

Tehlikeli Madde İçerdiği İçin Gazete İlanıyla Tüketicilerin Uyarıldığı Adres Boş Çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bursa'da bir firma tarafından üretilen 'bebe alıştırma külodu'nun yapılan denetimlerde izin verilen limitlerin üzerinde tehlikeli kimyasal madde içerdiğininin tespit edilmesi üzerine gazetelere ilan vererek, tüketicileri ürünü kullanmamaları konusunda uyardı.

26.11.2015 16:55

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bursa'da bir firma tarafından üretilen 'bebe alıştırma külodu'nun yapılan denetimlerde izin verilen limitlerin üzerinde tehlikeli kimyasal madde içerdiğininin tespit edilmesi üzerine gazetelere ilan vererek, tüketicileri ürünü kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, "Ürünü satın almış tüketicilerin firmayla irtibata geçerek bedeli karşılığında iade etmelerini duyururuz" diyerek, firma sahibinin ismini ve firmanın adresini paylaştı. Ancak ilanda verilen adres, 3 katlı bir apartmanın kapısı kilitli bodrum katı çıktı. Bursa Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Halil Atalay da firmanın üyeleri olmadığını, sahibini tanımadıklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bugün gazetelere 'Kamuoyuna duyurulur' başlığıyla ilan verdi. Ürün fotoğrafının da yer aldığı ilanda, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 'bebe alıştırma külodu' adlı ürünün 'Bazı Tüketici Ürünlerinin tehlikeli Kimyasal Madde İçeriğine Yönelik Piyasa Gözetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ'de izin verilen limitlerin üzerinde tehlikeli kimyasal madde içerdiği tespit edilmiştir. Gümrük ve Ticaret bakanlığı tarafından güvensiz olduğu tespit edilen bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanmış olup, piyasada bulunan ürünlerin toplatılıp bertarafına karar verilmiştir. Ürünü satın almış tüketicilerin bu ürünlerin kullanımına son vermesi ve aşağıda yer alan iletişim bilgileri vasıtasıyla firmayla irtibata geçerek bedeli karşılığında iade etmelerini kamuoyuna saygıyla duyururuz. İrtibat Bilgileri Firma Adı/Unvanı: Bursam Tekstil Bebe ve Ev Tekstili Ergün Ak. Adres: Beyazıt Mahalllesi Ata Sok. No.6 Yıldırım/Bursa" denildi.

Ancak Bakanlık tarafından ilanda verilen adres, 3 katlı bir apartmanın kapısı kilitli bodrum katı çıktı. Kısa adı BEKSİAD olan Bursa Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Halil Atalay ise Bursam Tekstil Bebe ve Ev Tekstili isimli firmanın derneğin üyesi olmadığını ve sahibi olan Ergün Ak'ı da tanımadıklarını söyledi. Yıldırım İlçe Belediyesi ise söz konusu firma adresi ve sahibi hakkında kendilerinde kayıt olmadığını, verilen adresin ise konut olarak geçtiğini belirtti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tehlikeli Madde İçerdiği İçin Gazete İlanıyla Tüketicilerin Uyarıldığı Adres Boş Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement