Tekirdağ'da Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Kısa Kısa

Tekirdağ\'da Kısa Kısa

Süleymanpaşa Belediyesinin hayata geçirdiği sanatsal faaliyetlerle ilgilenen gençlerin hünerlerini sergileyebildikleri Alternatif Sahne günleri etkinlikleri devam ediyor.

21.06.2017 10:50

Süleymanpaşa Belediyesinin hayata geçirdiği sanatsal faaliyetlerle ilgilenen gençlerin hünerlerini sergileyebildikleri Alternatif Sahne günleri etkinlikleri devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Değirmenaltı Mahallesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezinde hayata geçirilen ve Süleymanpaşa'da sanatsal faaliyetlerle ilgilenen gençlerin hünerlerini sergileyebildikleri Alternatif Sahne, yine farklı bir sahne performansına ev sahipliği yaptı.

Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Olimpos Kolektif Tiyatro Aşıkları Varyetesi (OKTAV) isimli topluluk, izleyicilerin karşısına çıktı.

Tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan OKTAV'ın sergilediği doğaçlama gösteri, seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.

Gösteride oyuncular bas ve tiz isimli iki gruba ayrılarak belirli kurallar çerçevesinde farklı skeçleri canlandırarak puan almaya çalıştı.

Tiyatro sporu olarak adlandırılan ve seyircilerin yönlendirmeleri ile doğaçlama olarak sahnelenen skeçlerden oluşan gösteri, izleyicilerin beğenisini kazandı.

-Eski Tekirdağ Fotoğraf Müzesinin restorasyonuna başlandı

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ tarihine ait bin 500 fotoğrafın sergilenip müze olarak hizmet verecek köşkün restorasyonuna başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ertuğrul Mahallesi'nde İbrahim Müteferrika Parkı'nın yanında bulunan ve Tekirdağ tarihine ait bin 500 fotoğrafın sergilenip müze olarak hizmet verecek köşkün restorasyon çalışmaları kapsamında binanın içi ve çevresinde hafriyat çalışması yapılırken restorasyonda kullanılacak malzemeler temin edilip son hazırlıklar tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında köşkün aslına uygun olarak baştan aşağı yenilenecek müzenin, Süleymanpaşa Belediyesi'ne bin 500 fotoğraf bağışlayan Dimitrios Mavridis'in de katılımıyla yıl sonunda açılmasının planlandığı kaydedildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi Restorasyonunun yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve Tekirdağ'ın geçmişini bilerek kimliğini kaybetmeden dünya şehri olacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement