Terör Örgütü PKK'nın Ankara'daki "Gençlik Yapılanması"Na İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü PKK'nın Ankara'daki "Gençlik Yapılanması"Na İlişkin Dava

Terör Örgütü PKK\'nın Ankara\'daki "Gençlik Yapılanması"Na İlişkin Dava

''Terör örgütüne üye olmak'' ile ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçlarını işlediği öne sürülen 16 sanığın yargılanmasına devam edildi Mahkeme, bazı sanıkların ana dilde savunmalar...

04.11.2013 12:37

Terör örgütü PKK'nın Ankara'daki "gençlik yapılanması"na üye oldukları belirtilen ve "terör örgütüne üye olmak" ile "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarını işlediği öne sürülen 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Rıdvan Şahin, Muhammed Kaya ile avukatları ve Kürtçe tercüman Fadıl Atay katıldı.

Duruşmada, Kürtçe  tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuksuz sanık Rıdvan Şahin, 10 ay tutuklu kaldığını, ancak bunun sebebini bilmediğini, evinde yapılan aramalar sonucundaysa tutuklanmasını gerekticerek bir durumun olmadığını öne sürdü. Herhangi bir partinin üyesi olmadığını belirten Şahin, beraatini talep etti.

Sanık Muhammed Kaya da Kürtçe tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında hiçbir illegal örgütle bağının olmadığını ileri sürdü.

Kaya, "Olay tarihinde Nursel Aydoğan'ın danışmanıydım. Polis, bana, Nursel Aydoğan ve Hasip Kaplan ile ne konuştuğumu sormuştu. Zaten ben danışmandım, o milletvekillerinin sordukları soruya cevap verecektim. BDP o zaman bir toplantı organize etmişti. Baskın Oran da toplantıya gelmiş, ders vermişti. Eğer sorun varsa ders verenlerin de burada olması lazım. Biz de toplantıya katılmıştık. Yüzlerce insan gelmişti" dedi.

Mahkeme, sanıklar Binali Can, Ercan Gün, Naim Akbulak, Ahmet Akyüz ve Mehmet Veysel Sundu'nun ana dilde savunmalarının alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

-İddianame

İddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın Ankara'daki gençlik yapılanması içerisinde yer aldığı öne sürülen sanıklardan 11'inin "terör örgütü üyesi olduğu", 5'inin ise "hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek örgüte yardım ettiği" öne sürülüyor.

Sanıkların, 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü PKK'nın Ankara'daki 'Gençlik Yapılanması'Na İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement