THY ve Thk Üniversitesi İş Garantili Pilotaj Yüksek Lisans Programı İçin Protokol İmzaladı - Son Dakika
Güncel

THY ve Thk Üniversitesi İş Garantili Pilotaj Yüksek Lisans Programı İçin Protokol İmzaladı

THY ve Thk Üniversitesi İş Garantili Pilotaj Yüksek Lisans Programı İçin Protokol İmzaladı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle, iş garantili yüksek lisans programı başlıyor.

26.07.2013 11:59

Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle, iş garantili yüksek lisans programı başlıyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan Pilotaj Yüksek Lisans Programı'nın ardından Türk Hava Yolları, mezun olan bütün pilot adaylarını bünyesine katacak.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban'ın da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde protokolü, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil imzaladı.

"ÜLKEMİZİN GURURA THY İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK BİZİM İÇİN ONURDUR"

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nin Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlatılacağı yüksek lisans programlarının sonunda yapılan işbirliği çerçevesinde bütün pilot adayları Türk Hava Yolları'nda iş başı yapacaklar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, "THY, dünyadaki en büyük hava yolları arasında adım altın harflerle yazdırmıştır. THY bizim gururumuzdur. Böyle büyük ve köklü bir kurumla işbirliği yapmak bizim için onurdur. Biz de 88 yıl önce ulu önder Atatürk'ün kurduğu büyük ve köklü Türk Hava Kurumu'nun üniversitesi olmaktan gurur duyuyoruz. İşbirliği yapmak bize mutluluk verdi. Temennim, 2 yıl sonra mezun verdiğimiz öğrencilerimiz de mutlu bir şekilde ve gururla diplomalarım alırlar" diye konuştu.

"YÜZDE 100 İŞ GARANTİLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI"

Yüzde 100 iş garantili pilotaj yüksek lisansı programının, pilot olmak isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Ban, şöyle devam etti: "Havacılık sektörü yılda yüzde 675 oranında büyümektedir. Gelişmiş ülkelere baktığınızda havacılık ve uzay ile ilaç sanayii bir numaradır. Boeing firmasının yaptırdığı bir araştırmaya göre veriler, 2030 yılına kadar bu sektörün sürekli büyüyeceğini gösteriyor. Ülkemizde bine yakın yabancı pilot görev yapmaktadır. Buraya devam eden öğrenciler işsiz kalmayacaklar. THY gibi dünyanın sayılı hava yolu şirketi arasına girmiş bir büyük kurumda, diplomalarını aldıkları gün işbaşı yapacaklar. Zaman, artık dakikanın bile hesap yapıldığı bir zamandır. Bu mesleği seçenler, geleceğe yatırım yapacaklardır." Şeklinde konuştu.

Pilotaj Yüksek Lisans Programı'nın ön başvuru koşulları THY tarafından belirlenecek. Ekim ayında başlayacak olan dersler, 4 dönem sürecek ve her dönem yeni öğrenci kayıtları uygun olarak yapılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel THY ve Thk Üniversitesi İş Garantili Pilotaj Yüksek Lisans Programı İçin Protokol İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement