Tika'dan Gana'da Akra Achımota Lisesi Bilim Laboratuvarı'na Donanım Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Gana'da Akra Achımota Lisesi Bilim Laboratuvarı'na Donanım Desteği

Tika\'dan Gana\'da Akra Achımota Lisesi Bilim Laboratuvarı\'na Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Batı Afrika’nın gelişmiş ülkelerinden Gana’nın başkenti Akra’da 1927’den bu yana faaliyet gösteren ve Ganalı birçok devlet adamının da mezun olduğu Achimota Lisesi’nin bilim laboratuarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

22.07.2015 10:24

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Batı Afrika'nın gelişmiş ülkelerinden Gana'nın başkenti Akra'da 1927'den bu yana faaliyet gösteren ve Ganalı birçok devlet adamının da mezun olduğu Achimota Lisesi'nin bilim laboratuarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Afrika'da özellikle sağlık alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Achimota Lisesi'nin bilim laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu. Akra'da 2 bin 700 öğrencisiyle saygın eğitim kurumları arasında yer alan Achimota Lisesi'ne yönelik TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu proje düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA heyetinin yanı sıra Akra'daki Anadolu Ajansı, Türkiye Akra Büyükelçiliği ve Akra Bölge Eğitim Müdürlüğü mensupları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

TİKA'nın, okul idaresinin talebine çok kısa sürede olumlu cevap vermesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Okul Müdiresi Beatrice T. Adom, öğrencilere sağlanan bu imkanla fen bilimlerindeki başarılarının artacağına dikkat çekti.

TİKA Uzmanı Dr. Mehmet Yazgan da, Türkiye olarak Gana'ya eğitim ve sağlık başta olmak üzere ülke kalkınmasına katkı sağlayacak birçok projenin hayata geçirilmesinde Gana makamlarının verdiği destek nedeniyle ilgililere teşekkür etti. Törenin ardından TİKA heyeti Togo ve Benin'de TİKA'nın diğer projeleriyle ilgili çalışmaları tamamlamak üzere Akra'dan ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Gana'da Akra Achımota Lisesi Bilim Laboratuvarı'na Donanım Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement