TİKA'dan Mostarlı 220 Öğrenciye Mont ve Bot Yardımı - Son Dakika
Güncel

TİKA'dan Mostarlı 220 Öğrenciye Mont ve Bot Yardımı

TİKA\'dan Mostarlı 220 Öğrenciye Mont ve Bot Yardımı

TİKA, eğitime verdiği destek kapsamında, Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği ile işbirliği içerisinde, 220 öğrenciye kışlık mont ve bot yardımı yaptı.

07.11.2013 17:46  Güncelleme: 18:11

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), eğitime verdiği destek kapsamında, Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği ile işbirliği içerisinde, 220 öğrenciye kışlık mont ve bot yardımı yaptı.

Yardım paketleri, Muyaga Komadina İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, Türkiye'nin Mostar Başkonsolosu Tolga Bermek, TİKA Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç ve Mostar Müftüsü Seid Smaykiç tarafından öğrenci velilerine dağıtıldı.

Mostar Yetim Gülümsemesi Derneği Başkanı Merima Cono, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür yardımların amacının yetim veya öksüz çocukların ailelerine yardımcı olmak ve bu çocukların, anne ve babası hayatta olan çocuklara kıyasla kendilerini farklı hissetmemelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Cono, projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği bulunan Başkonsolos Bermek ile TİKA yetkililerine teşekkür etti.

Başkonsolos Bermek de böyle bir yardım etkinliğinin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'nin Mostar'daki halkın yararına olacak konulara önem verdiğini ve TİKA'nın da bu hedefte önemli işler başardığını söyledi.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Oruç ise TİKA'nın Mostar şehrinde daha önce de eğitim alanında projeler gerçekleştirdiğini hatırlattı. Yetim Gülümsemesi Derneği ile gerçekleştirdikleri projenin iki boyutu olduğunu belirten Oruç, bunların birinin çocukların eğitimi, diğerinin ise giyim yardımı olduğunu ifade etti.

"Biz, bu çocuklara kendi çocuklarımız gözüyle bakıyoruz" diyen Oruç, "Onlara, elimizden gelen ilgiyi göstermek istiyoruz" dedi.

TİKA, geçen yıl da benzer bir etkinlik yaparak, Mostar ve civarında yaşayan öğrencilere çanta, spor ayakkabı ve eşofman yardımı yapmıştı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TİKA'dan Mostarlı 220 Öğrenciye Mont ve Bot Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement