Tika'dan Myanmar'a Sağlık Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Myanmar'a Sağlık Desteği

Tika\'dan Myanmar\'a Sağlık Desteği

TİKA, "Muslim Free Hospital"a tıbbi ekipman ve diyabet hastalarına ilaç desteğinde bulundu.

14.02.2014 16:30

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Myanmar'ın Yangon şehrindeki "Muslim Free Hospital"a tıbbi ekipman ve diyabet hastalarına ilaç desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından yapılan yazılı açıklamada, Myanmar'a yönelik çeşitli alanlardaki birçok desteğin devam ettiği ve bu kapsamda Myanmar'ın Yangon şehir merkezinde bulunan 1937 yılında bir dispanser olarak kurulmuş olan söz konusu hastanenin, bugün itibariyle 130 yataklı kapasiteyle, etnik ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahibi tüm Myanmarlılara ücretsiz sağlık hizmeti verdiği belirtildi.

Hastane yetkilileri, TİKA'dan tıbbi cihaz ve ilaç desteği talebinde bulunduklarını ve bu doğrultuda TİKA'nın Myanmar Koordinatörlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde hastane bünyesindeki ameliyathanenin tadilat ve tamirat işlemleri tamamlanarak, ihtiyaç duyulan tıbbi cihazlar temin edilerek, diyabet hastaları için ilaç desteğinde bulunulduğunu ifade ettiler.

Hastanede hasta bakım ve ameliyat hizmetleri yürütülmeye başlandığı, TİKA tarafından temin edilen tıbbi cihazlar ve ilaçların düzenlenen törenle yetkililere teslim edildiği bildirildi.

Tıbbi cihaz ve ilaçların teslim töreninde hastane yetkilileri yardımlarından dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ilettiler. Yetkililer, tıbbı cihazlar ile yeniden donatılan ameliyathanede daha modern, temiz ve sağlıklı ortamda ameliyatların gerçekleştirildiğini belirterek iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundular. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Myanmar'a Sağlık Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement