Tika'dan Türkmenler'e Eğitim Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Türkmenler'e Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkmen Milli El Yazmaları Enstitüsü uzmanlarına cilt ve restorasyon eğitimi verdi.

26.06.2015 11:52

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkmen Milli El Yazmaları Enstitüsü uzmanlarına cilt ve restorasyon eğitimi verdi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı işbirliğinde Türkmenistan İlimler Akademisi Milli El Yazmaları Enstitüsü uzmanlarının, mesleki kapasitelerinin artırılması amacıyla, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünde düzenlenen eğitimin ikincisi tamamlanarak uzmanlara sertifikaları verildi.

Türkiye ve Türkmenistan arasında ortak tarihi ve kültürel bağları esas alan projeler kapsamında, 2014'te Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğünün eş güdümünde bir dizi eğitim programının verilmesi kararlaştırılmıştı.

Anılan enstitü uzmanlarına yönelik eğitim programlarının ilki 2014'te hayata geçirilirken, ikinci eğitim programı da haziran ayında düzenlendi ve uzmanlar bir haftalık program süresince eğitime tabi tutuldu.

Eğitim programı sonunda da Türkmen uzmanlara eğitim sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Türkmenler'e Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement