Sevenleri tarafından "Can Baba" olarak anılan Türk edebiyatının usta şairi Can Yücel, Tiyatro Kumpanyası'nın ses getiren tek kişilik oyunu "Can" ile Ekim ayında İstanbullularla buluşuyor.
Kemal Kocatürk'ün yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği oyun, Türkiye'nin en önemli şairlerinden Can Yücel'i, kendi dizeleri ve hayat öyküsüyle yeniden ölümsüzleştirirken, aynı zamanda Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı sosyo-politik değişimlere de ışık tutuyor.
2011 yılında ilk kez sahneye konan, Türk tiyatrosunun önemli ustası Genco Erkal tarafından Can Yücel şiirlerinden uyarlanarak hazırlanan "Can" oyunu, seyircileri sanat dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Türk resminin desen virtüözlerinden biri olan Mehmet Güleryüz'ün video-desenleri ve Ayça Kocatürk'ün müzikleri eşliğinde sahneye aktarılan oyun, yalın bir sahne düzenine ve özgün bir anlatıma sahip. Oyunun çevre düzeni Sırrı Topraktepe tarafından yapılırken, ışık tasarımını Aslı Atasoy yürütüyor.
"Sağlık Olsun" Can Baba!
Can Yücel, her daim çok sevdiği günebakan çiçeklerinden, sevdiği insanlardan ve doğanın sadeliğinden ilham aldı. İlk şiirlerini 1950 yılında "Yazma" adlı kitapta topladı ve devamında Yenilikler, Seçilmiş Hikâyeler, Sosyal Adalet, Şiir Sanatı, Papirüs, Yeni Dergi, Birikim ve Yeni Düşün gibi dergilerde şiirlerini yayımladı. 1965`ten sonra siyasal konularda verdiği eserleriyle, tıpkı Ahmed Arif gibi, mahkûmiyet ve kovuşturmalardan başını kaldıramadı.
Sevenleri tarafından "Can Baba" olarak anılan şair, "ben hayatta en çok babamı sevdim" diye başladığı dizelerden "Mare Nostrum"a, "Sevgi Duvarı"na kadar her yaştan ve her kesimden insanın öyküsünü kendi şiir dünyasında samimiyetle kitlelere yansıttı ve Türk edebiyatında eşsiz bir yere sahip oldu.
Oyunun biletleri, www.tiyatrokumpanyasi.com adresinden, Biletix'ten ve oyunun gösterimde olduğu tiyatro gişelerinden temin edilebiliyor.
Son Dakika › Güncel › Tiyatro Kumpanyası Yeni Sezona Can Oyunuyla Merhaba Diyor! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?