Todaie Diploma Töreni ve 2013-2014 Öğretim Yılının İlk Dersi - Son Dakika
Güncel

Todaie Diploma Töreni ve 2013-2014 Öğretim Yılının İlk Dersi

Todaie Diploma Töreni ve 2013-2014 Öğretim Yılının İlk Dersi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye, özellikle son 11 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ekonomiden ulaşıma kadar her alanda önemli gelişmelere imza atmıştır."

25.09.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, " Türkiye, özellikle son 11 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ekonomiden ulaşıma kadar her alanda önemli gelişmelere imza atmıştır. Sayın Başbakanımızın açıklayacağı demokratikleşme paketi ülkemizin demokrasi çıtasını daha da yükselteceği gibi bu coğrafyada var olan bir yıllık kardeşliğimizi de önemli katkılar sağlayacak, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel, yüksek lisans mezunlarının aileleri Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yüksek Lisans mezunları diploma törenine ve 2013-2014 akademik yılının ilk dersine katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal marşı'nın okunması ile başladı. Çelik, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çağdaşlaşmayı, gelişmeyi kendine hedef seçtiğini hatırlatarak, bugün dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer aldığını belirtti. Çelik, güçlü devletin, kaliteli hizmet sunmanın nitelikli iş gücüne bağlı olduğunun önemine işaret ederek, güçlü devlet, kaliteli hizmetin sunmanın en iyi yolunun eğitim olduğunu ifade etti.

Teknolojiyi ihraç eden ülke olmak için beyin gücünün daha da geliştirilmesinin altını çizerek, yaşam boyu eğitimi bir kültür haline getirmenin önemine işaret eden Bakan Çelik, "Dini ve manevi değerlerine bağlı olan, evrensel insani değerler özümseyen, geleneğin üzerine geleceği inşa eden, aklı ile vicdanını harmanlayan nesillerin yetişmesi için daha fazla gayret etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

İnsanın hırslarının bir damla petrol uğrana dünyayı kan gölüne çevirdiğini belirten Çelik, "İnsanlık adeta kendi cehenneminin kendi felaketinin mimarı olmaktadır. Akıllı bir varlık olman insandan beklenen ise, geçmişte yaşanan tüm felaketlerden ders çıkarması, mayasında olan sevgi, hoşgörü, kardeşlik, eşitlik, paylaşma gibi değerleri yeniden keşfetmesidir. Çıkarlar üzerine değil, değerler üzerine bir dünya inşa etmelidir. Oysaki dünyada yaşanan son gelişmelere baktığımız zaman insanoğlunun bırakın geçmişten ders çıkarmayı, geçmişi yeniden yaşamanın gayreti içinde olduğunu görüyoruz. Millet iradelerinin katledildiği, çoluk çocuk demeden katliamların yaşanan bir asırdayız" şeklinde konuştu.

Dünyanın Mars'tan farklı olmadığını söyleyen Çelik, "Orada da insanlık yok, burada da insanlık kalmamış. İnsanoğlu, silaha yaptığı yatırımın binde birini insanlığın barışı ve huzuru için harcasa, dünya çok daha yaşanabilir bir dünya olabilirdi. Bunun için Mars'ta hayat var mı, yok mu sorusunun cevabından önce dünyada insanlık var mı, yok mu sorusunun cevabının bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

İnsan hakları, demokrasi gibi konularda gelişmelerin yaşandığını kaydeden Çelik, "Gelinen noktada yanlış olan tek şey ise, evrensel kazanımları sözleşme metinlerinde hapsolması ve insanlığın huzuru için çalışması gereken uluslararası kuruluşların belli devletlerin güdümünde hareket etmesidir. Bu sorunlar aşılmadığı sürece medeniyetler arası çatışma fikrini ortaya atanların ekmeğine yağ sürecektir. Dünyanın bir bölümü öteki bölümüyle kin beslemeye devam edecek küresel huzur başka bir bahara kalacaktır. Şu anda dünyayı etkisi altına alan ve adeta kasırga haline dönüşen küresel nefretin yegane panzehiri küresel vicdandır" ifadelerini kullandı.

Çelik şöyle devam etti:

"Türkiye özellikle son 11 yılda eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ekonomiden ulaşıma kadar her alanda önemli gelişmelere imza atmıştır. Sayın Başbakanımızın açıklayacağı demokratikleşme paketi ülkemizin demokrasi çıtasını daha da yükselteceği gibi bu coğrafyada var olan bir yıllık kardeşliğimizi de önemli katkılar sağlayacak, kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir."

TODAİE Genel Müdürü Eyüp İspir, 1952 yılında kurulduklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil görevini yerine getirdiğini ifade etti. İspir, ulusal ve uluslar arası ölçekte kamu görevlilerinin eğitimini üstlendiğini kaydederek, alanıyla ilgili çözümler aradığını söyledi.

Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Birincisi Kemal Erzen ise, aldıkları eğitimle kamu yönetimi alanındaki gelişmeleri öğrenme ve takip etme fırsatı bulduklarını söyleyerek, Yüksek Lisans Eğitimi ile bilimsel bilgi ile donatılmalarını sağlandığını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Todaie Diploma Töreni ve 2013-2014 Öğretim Yılının İlk Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement